dimecres, 4 de desembre del 2013

BONA FESTA MAJOR!



Un any més, el nostre poble enceta el desembre amb la Festa Major de Sant Nicolau, una celebració popular que permet donar el tret de sortida del cicle festiu del Nadal, Cap d’Any i Reis. Aquesta és la Festa Major d’hivern, una Festa que m’encanta perquè em resulta entranyable i  em permet passar de puntetes per damunt d’un  festiu com el de la Constitució. La veritat és que en aquest temps en que tot ha de ser ràpid i rentable, en que comptem amics al facebook per icones, en que ens diem les coses per wasap, en que sovint els arbres no ens deixen veure el bosc i tot és massa fugisser, resulta realment reconfortant retrobar-te amb la vella tradició. Només una observació sobre el programa: la creativitat i la innovació són dues de les eines que ens han d'ajudar a superar la crisi. Vist el que hem vist, caldrà continuar treballant. Per quan un tríptic que no es limiti a ser un recurs anunciador de la festa?. Vull dir que serveixi per transmetre alguns aspectes locals del poble, que doni més personalitat a la festa major des de la primera comunicació que rep la gent. No cal un discurs complicat, però es poden trobar fils conductors molt interessants a partir d'elements locals que d'alguna manera expliquin la festa major. Pensar no és car. Al contrari!.


I com ha de ser tota festa major, Sant Nicolau arriba carregat d'actes perquè els malgratencs puguem gaudir fent poble. El tradicional Mercat de Sant Nicolau, la Sopa de Pedres i el caldo solidari, la cercavila de gegants, l'ofici, els versots, espectacles infantils, el concert i el ball, escacs, el concurs de colles improvisades o el cros, el vermut solidari, tabalada i teatre. 


Preparem-nos, doncs, per convertir els carrers de Malgrat en un espai amable de convivència i germanor. Apa!. A gaudir tots de la Festa Major!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada