dissabte, 24 d’abril del 2010

CAN FELICIANO I L'OBSESSIÓ DE LA CAMPOY

M’hauria agradat fer un escrit convencional. Parlar de la Diada de Sant Jordi, de les roses i els llibres. De la gent. Del dia mig grisós que fa fer ahir. Però després del que ha passat aquesta setmana i, de tot el que he pogut escoltar i llegir, m’ha semblat més adequat parlar de Can Feliciano.

Dijous em trucava Ràdio Malgrat per demanar-me el parer sobre la tallada dels arbres, i la primera paraula que em va venir al cap va ser “obsessió”. Penso que Can Feliciano ha estat i és una obsessió del govern malgratenc. Es nota que hi ha pressa a girar full perquè s’acosten eleccions i que la polèmica s'ha allargat més del previst. Sobretot, ha estat i és l’obsessió de la Campoy, que vol acabar el seu particular projecte com sigui. Ella afirma que així es tanca el conflicte, però penso sincerament que s’equivoca de nou. I és que en el tema de Can Feliciano la Campoy no ha estat mai fina. Va començar amb mal peu, va seguir sense escoltar-se ningú, i ha acabat de la mateixa manera. Ha anat sempre mirant pel retrovisor. Ha fet afirmacions surrealistes i s’ha quedat tan ampla. Ara queda retratada amb la repetició sistemàtica de la frase que ha convertit en leit-motiv personal “el projecte té més ferro”. Apa, Campoy, seu i reposa que t’has trencar el cap. Si després de tot el que ha passat és l’únic que sap dir a la premsa que s’ho faci mirar. Sempre la mateixa cantarella. Ja cansa.

De tot plegat crec que cadascú ja ha dit la seva. El que vull dir, però, és que fa temps que observo una particular forma d'actuar del govern Campoy. Em refereixo a la permanent denúncia, l'amenaça, la insinuació continuada. Aquesta manera de fer es visualitza ara amb les declaracions injustes i matusseres de la Campoy sobre alguns professors de l'IES de Malgrat. Què fort!. Al MC Campoy afirma disposar de fotografies d'un grup d'alumnes a l'interior del recinte escolar . M'agradaria saber qui ha fet les fotografies i amb quina finalitat. Ho trobo particularment inadmissible i espero que per raons de privacitat i seguretat òbvies ens puguin donar explicacions de qui autoritza fer fotografies d'uns estudiants a l'interior d'un recinte escolar per a finalitats tan dubtoses com fonamentar certes acusacions amb un clar contingut polític.

D'altra banda, trobo del tot innecessària tanta agressivitat cap a un col·lectiu de professors. Segons Campoy, “l’IES serveix per inflar el cap dels alumnes” per tal que es posicionin contra l’Ajuntament. Quin disbarat!. Com pot ser tan irresponsable. I per què no es va queixar  l'any 2004 quan algunes escoles de Malgrat deixaven anar els alumnes a manifestar-se contra la guerra. Carai!. Quin socialisme  més de pa sucat amb oli. Si la protesta és contra un altre parlen d'opinió, però quan els interessa resulta que és manipulació.

Si la Campoy hagués trepitjat mai un IES com alumne de secundària i batxillerat sabría que educar als alumnes per tenir un esperit crític i saber opinar no és manipular. Si una cosa haig d'agrair als professors que he tingut al llarg de la meva vida -de diferents ideologies- és que m'hagin educat per tenir criteri i opinar. És difícil manipular a gent que es forma i estudia. Això és el que de veritat preocupa a la Campoy.

Definitivament, trobo molt poc encertat que un responsable polític faci unes declaracions com aquestes. És una greu irresponsabilitat i fa mal a tot un col·lectiu.

23 comentaris:

  1. a quant va la mitja dotzena d'ous?

    ResponElimina
  2. ja fa temps que no encerta ni una,el nostre poble no es mereix aquest govern,esperem que tot canvii.anims i endevant ens ho estam posan molt facil

    ResponElimina
  3. Neus; creus realment que a l'IES Ramon Turró no s'ha manipulat al jovent del poble per manifestar-se en contra de l'equip de govern? Tu saps de quines professores en parlem i de quin color polític parlem. Realment em dius que ho desconeixes? No m'ho crec.

    ResponElimina
  4. és la tàctica conxitaire l'últim comentari. Volem dividir al personal i no ho aconseguiran

    ResponElimina
  5. Quan un professor contrari a l'opinió de l'Ajuntament parla, això és manipular. Quan l'alcaldessa s'emporta a tota l'escola d'adults de viatge, va a fer sermons al Natzaret, monta un bar il·legal als clubs de petanca, es presenten els del Centre de Salut Mental a qualsevol eleccions dient que ells només poden votar a Partido Socialista Obrero Español... això no.. això no és manipular.

    ResponElimina
  6. quin tant per cent de nois i noies de 16 a 18 anys van anar a votar?, és això manipular?

    ResponElimina
  7. Si parlem de manipular podem parlar molta estona. Quan els alumnes surten al carrer amb el "NO a la guerra", per exemple es manipulen?. Quan els alumnes d'una escola visiten l'Ajuntament i els rep l'alcaldessa i els fa un sermó i els diu "no escolteu els plens", és manipular?. Ben segur que hi han opinions diferents, però el tema no és aquest. El tema és si un polític pot llençar acusacions com aquestes i quedar-se tan panxo. Afirmar que a l'IES "s'infla el cap als alumnes" és molt greu i la pregunta és, què es busca realment? què la gent tingui por a parlar amb llibertat?, coaccionar? pressionar? deixar algú sense feina?, desprestigiar a un centre educatiu de Malgrat?. què la gent prengui nota i aprengui a callar? què els pares sentim recels de portar al centre els fills?. Sincerament, penso que és greu, que són frases dites sense la reflexió necessària, que es diuen amb l'escalfor del moment i això un governant no s'ho pot permetre.

    Per començar, per l'IES de Malgrat han passat molts i molts alumnes 10 els darrers anys, i no crec que tots s'hagin inclinat per una mateixa opció política. Jo veig pluralitat,a vegades indiferència. No ens enganyem. El que passa és que lógicament a ningú li agrada que la gent es planti davant de casa seva i l'escridassi. És lamentable que alguns llencin ous contra qui sigui. Les protestes són legítimes però sempre dins de la correcció. Ara bé, s'ha de saber veure les coses dins el contexte i no fer lectures esbiaxades que no porten enlloc. Al final sembla que la veritable preocupació del govern sigui callar qualsevol veu contraria a la seva manera de fer política, i que al darrera d'aquestes amenaces hi ha mé spor que altra cosa.

    ResponElimina
  8. Neus, el que va passar l'altre dia a l'institut és molt greu. Certs professors van passar per les classes a demanar voluntaris per sortir a manifestar-se contra l'ajuntament en hores lectives. Això és el que va passar. No busquem més. I això té un nom.
    No té res a veure amb la guerra ni amb altres manifestacions que convoquen els estudiants amb dates concretes; i són els mateixos alumnes els que decideixen anar-hi o quedar-se a casa. No té res a veure.

    ResponElimina
  9. quins professors?, com ho saps? Com pots fer una calumnia d'aquest estil si no ho saps amb absoluta certesa?

    ResponElimina
  10. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Jo estava a l'institut durant el "No a la Guerra", i aquest tipus de movilitzacions sorgeixen per part dels alumnes; els professors poden pendre part, però no organitzen, ni molt menys forcen a cap alumne a participar.

    ResponElimina
  12. Això ja passa de rosca quan s'afirma:
    "Certs professors van passar per les classes a demanar voluntaris per sortir a manifestar-se contra l'ajuntament en hores lectives. Això és el que va passar"

    Senyor meu digues noms i cognoms no t'amagis en l'anonimat si culpabilitzes

    ResponElimina
  13. Aquesta dona ja no té arguments i empastifa tot el que troba per alliberar-se les culpes.Li ha tocat el rebre a la Montse perquè va fer declaracions en defensa l'Arbreda, i això no ho suporta. Tampoc oblidem que en un Ple, van tenir discrepàncies amb el director, el qual, amb tot el dret del món reclamava millores que el consistori no li otorgava.

    ResponElimina
  14. Alguns sembla que obliden que a l'ies hi ha molts alumnes i que és fàcil -sobretot, quan són de l'edat del teu fill contrastar informacions. La meva intenció no és fer cap polèmica. Només volia defensar la tasca que fa tot el col·lectiu de professors i la direcció del centre i donar la meva opinió sobre unes declaracions ben poc afortunades i a més que no s'ajusten per res a la veritat. A partir d'ara crec que el tema no s'ha de tractar en un blog. Hi ha espais adequats per fer-ho.

    ResponElimina
  15. Creieu que els nens quan arriben a casa estan calladets i no diuen res als pares quan aquests els pregunten com els ha anat a l'escola avui?

    ResponElimina
  16. Els jutjats podria ser-ne un, el claustre de professors de l'IES i el proper Ple Municipal, d'altres. Aquesta actitud de prepotència amb afany d'influir en el que són els continguts educatius d'un centre d'ensenyament públic són gravíssims i com a tals han de ser tractats. Aquí la Campoy, amb la seva particular concepció absolutista del poder, ha relliscat d'una forma estrepitosa i ha d'assumir-ne totes les conseqüències que se'n derivin.
    Com ella mateixa sovint diu: "en política no tot s'hi val".

    ResponElimina
  17. avui m'han ratllat el cotxe

    ResponElimina
  18. Acusacions tan greus no s'han de fer sense contrastar, per alguns dels que esteu escrivint i, menys encara per una persona amb càrrec públic com l'alcaldesa.
    S'ha de saber com, on i quan parlar, això se'n diu prudència i "savoir faire". Si s'afirmen com a fets reals els que no ho son, com els expresats pel l'alcaldesa, es cau en una injuria, i es tema a tractar en un jutjat.
    Són moltes les persones que treballen en una institució pública com l'IES i, recordem son molts els alumnes que hi estudien, i, a tots ells els ha faltat al respecte de forma directa i gratuita.
    Potser estem dient que la nostra joventut no té criteri propi? Recordem que són fills de Malgrat i ténen tot el dret a expresar- se quan veuen per les finestres el que està passant.

    ResponElimina
  19. Però vostés creuen que tot el jovent de Malgrat pensa com vostés? Pensen que no tenen criteri propi? La gent que ha passat per l'IES i ara ja treballa, pensen que no s'han adonat del que passava allà? Vostés no creuen que l'equip de Govern no ha estat aguantant massa amb el que han estat fent "ALGUNS" professors, no "TOTS", a dins de les aules i que els alumnes han transmés a casa seva. Pensin una mica i recapacitin. Ja se sap que nerviosos, costa de pensar, però potser hauren d'haver pensat una mica abans de fer les coses.

    ResponElimina
  20. llegiu les declaracions que ha fet l'alcaldessa al puntu diari

    ResponElimina
  21. Increïble, però cert: l’equip de govern del nostre ajuntament ha decidit multar amb 900 euros a Malgrat Decideix per penjar uns cartells en unes faroles.

    ResponElimina
  22. No, és cert, tots no pensen igual, per això a l'hora del pati van anar lliurement persones que van voler manifestar el seu rebuig per un fet pel que creien es devien manifestar.
    L'alcaldesa al diari malgrat digital va dir:"l'IES infla el cap als alumnes", això és una acusació molt greu i a molta gent. Crec que deuria demanar disculpes a molta gent i retractar- se públicament, com ha sigut l'acusació.

    ResponElimina
  23. De l'alcaldessa ni en parlaré. Sí que em preocupa que certs professors de l'institut facin servir l'àmbit acadèmic per atiar la flama. I tots sabem de qui parlo... Afortunadament, en aquest poble encara ens coneixem tots. La responsabilitat d'aquest afer és del director de l'IES que ha de saber en tot moment què es fa al centre. I l'hora d'esbarjo forma part de l'horari escolar.

    ResponElimina