dimecres, 16 de novembre del 2011

QUÈ FARAN ELS DIPUTATS DEL PPC A MADRID? EL MATEIX QUE ELS 25 DEL PSC



L’ eslogan del PP crida a sumar-te al canvi. “Suma’t al canvi”, diuen. I una pensa, quin canvi?. De Guatemala a “Guatepeor”. Si fas l’exercici de reflexionar sobre l’ utilitat que tenen realment per Catalunya els diputats que obtingui el PP el proper diumenge no veus la diferència amb l’ utilitat dels 25 diputats que ha tingut el PSC a Madrid que fins i tot han actuat sota disciplina del PSOE a l’hora de votar a favor de Catalunya com, per exemple, per demanar els 1.400 milions d’euros del Fons de competitivitat. Una vergonya. I els diputats que obtingui el PP a Catalunya, no faran el mateix?. ÉS clar que sí. El dia 21 de novembre es posaran immediatament sota la disciplina del PP i no mouran un dit per Catalunya.  

D’entrada, no hi ha dubte que el PP es presenta a aquestes eleccions amb una clara voluntat recentralitzadora que té com a objectiu tornar a concentrar tot el poder en el Govern de l’Estat i reduir les quotes d’autogovern de les autonomies, especialment en el cas de Catalunya. Un clar exemple d’aquesta voluntat va ser la reforma exprés de la Constitució que de forma unilateral van dur a terme PP i PSOE sense tenir en compte la resta de forces polítiques. De fet,  la visió de país que té el PP és el d’un Estat central omnipotent que no trobi impediments en les competències autonòmiques a l’hora d’aplicar les seves polítiques. Aquesta visió xoca frontalment a les aspiracions de Catalunya de seguir creixent, sense fixar-nos cap límit, en les nostres quotes d’autogovern i capacitat de decisió. El PP tampoc vol el Pacte Fiscal. Rajoy ha dit que no sap ni que és això, i com no li expliquem els catalans amb el nostre vot ho portem clar. Desprès estan els que pensen que el PP ens pot treure de la crisi. Com?. Si no ha mogut ni un dit fins ara, ni hem vist cap gest constructiu. D’altra banda, ja sabem quin és el seu model econòmic, no?.

La veritat és que el PSC no té projecte per Catalunya, només cal veure la seva campanya que es limita a criticar l’actuació del govern de la Generalitat i parlar de “retallades” des del cinisme més absolut. Sí, d’allò que des de Madrid en diuen “ajustes de la economia”, a Catalunya els mateixos en diuen retallades. Si no fos tant dramàtic fins i tot tindria gràcia. Però si el que ens espera a la cantonada és una majoria absoluta del PP l’ escenari no pot ser més dolent per les nostres aspiracions.

En definitiva, que si no pensem en clau catalana el proper 20N només servirà per empitjorar les coses. Ens podrem manifestar, podrem lamentar-nos 4 anys més, podrem acampar a la Plaça Catalunya o podrem estripar-nos les vestidures, però la responsabilitat del que passi serà nostre.
.
PP e

1 comentari:

  1. Yo lo tengo claro si el pp rechaza el pacto fiscal explicar al pueblo catalan de pe a pa el expoleo que España representa para catalunya y moverse para legalmente conseguir la independencia. Pobre president quina feina li queda

    ResponElimina