divendres, 11 de novembre del 2011

DES DE LA CÀMERA DEL PLE

Intento continuar amb les meves cróniques del Ple. Més que res, perquè és la única utilitat que a dia d'avui he trobat per aquesta càmera inútil que un bon dia  vam pagar els malgratencs/ques amb els nostres impostos.

Doncs bé, darrer Ple i darrera sortida de to de la Sra. Campoy. Sembla que algunes persones són incapaces genèticament de mantenir una mínima forma o un mínim respecte per les normes democràtiques. Però anem a pams.

Entre els assumptes inclosos a l’ordre del dia es portava a aprovació les bases reguladores de les subvencions pel 2012 sense cap canvi significatiu, i tres mocions. La primera era una Moció del GM d’ERC per tal que l’Administració local insti a la població a penjar la Bandera catalana en les ocasions assenyalades. El text parla de diades com Sant Jordi, l’11 de setembre i les Festes Majors i, aparentment no hauria de comportar massa polèmica. És bonic engalanar finestres i balcons i fa poble. La Sra. Campoy i la Sra Vega -sempre d'acord en aquets temes- consideren que no cal, perquè ningú ens prohibeix posar la senyera, però a mi em sembla que no hi ha cap perill en convidar als teus conciutadans a celebrar les festes i tradicions. Des de CIU vam donar suport a una moció que sembla prou raonable, només vam afegir que ens agradaria que des del govern es treballi per assolir un símbol local, una bandera pròpia que ara no tenim, un escut com Déu mana i un símbol vinculat amb la nostra Festa Major. El PSC-PSOE i el PP van votar contra la Moció, (una mostra més del que tenen en comú), i la proposta es va aprovar finalment amb els vots de CIU, ERC i ICV-EUA. Per què?, Doncs, perquè ahir es va visualitzar que el govern es troba en minoria, una realitat que està bé que recordin, perquè de tots els bons propósits inicials ja els han oblidat. Ni diàleg, ni col·laboració, ni res de res.  
La segona Moció d’ERC proposa l’adhesió i participació de Malgrat de Mar en l’Associació de Municipis per la Independència. La proposta es va aprovar també amb el suport de CIU, ERC i ICV-EUA. La notícia, doncs, és que Malgrat s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la Independència amb un govern del PSC-PSOE i PP. Ui quan s'enteri en Rajoy!. Aquí és on es va produir la sortida de to definitiva de la nostra alcaldessa. Diu “que no pensa complir els acords”. Bé, de fet, guardar acords de Ple al calaix dels oblits és una pràctica habitual dels governs Campoy, i sinó que li preguntin als veïns de Can Palomeres, però la seva expressió va ser una mostra de conducta antidemocràtica inacceptable. O les regles del joc només són per uns?. A partir d’aquí, la conducta frívola de la nostra màxima autoritat em va deixar perplexa. No es talla, vota que sí a la proposta i, tot seguit designa a la portaveu d’ERC com a representant entre rialles i afirmacions de que ella no pensa anar-hi. De fet, a ella tot el que no sigui imposar la seva veu li bufa. Frivolitat i arbitrarietat, perquè designar a ERC sense demanar el consens de la resta de grups va ser una estratègia més per obrir esquerdes entre els grups de l’oposició. Ara bé, ja ens pentinem sols fa temps i no vam caure al seu parany.
Per últim, es va portar a Ple la Moció de CIU que reclama impulsar la millora i adequació del Pavelló Municipal d’Esports i la sala annexa. La Moció es planteja per la necessitat urgent de renovar i modernitzar la dotació esportiva que tenim i, en concret, el pavelló vell. Recordem que el Ple del gener de 2009 va aprovar el MIEM (Mapa d’Instal·lacions esportives del Municipi) com a eina de suport a les decisions polítiques i tècniques  que es prenguin en matèria esportiva, i en especial en matèria de construcció i millora dels equipaments esportius de Malgrat. El MIEM fa una anàlisi de la situació d’una manera realista i afirma que el pavelló vell és un equipament obsolet que no s’ adiu amb el procés de creixement i modernització de la població. Els episodis reiterats de pluja i les goteres persistents a la coberta, unides a les queixes dels usuaris ens han portat a presentar una moció que es va aprovar amb el suport d’ERC i ICV-EUA.
El PSC-PSOE i el PP van recórrer com sempre a la clàssica estratègia de dir que NO, perquè “ja hi estan treballant”. Un treball curiós sota secret de sumari i guardat amb pany i clau. Curiós, perquè fa quatre dies ens van presentar uns pressupostos on per cap costat es va veure una partida per arranjar el pavelló vell, ni se’n va parlar. A la comissió informativa la Sra. del PP no es va ni presentar (malesllengues diuen que estava a un acte de campanya). Tampoc ens ha ofert abans del Ple cap mena d'explicació i a darrera hora ens demasna retirar la moció.  Es veu que la Sra. Regidora d’Esports treballa per alguna organització secreta que no la deixa comunicar a la resta d'autoritats les gestions que fa. Curiós. Gestions, cal dir, fetes a correcuita. Per això són les mocions, perquè el govern es posi les piles.
A la part final es van fer preguntes sobre l'aparcament inundat i la necessitat de senyalització, pregunta que va permetre veure que el regidor d'urbanisme va ben peix i necessita espavilar-se. Es va parlar també de la dessaladora sense aportar cap informació, però aquest tema el deixo per un nou post. A disposar.  

5 comentaris:

  1. Esquerra no tenia que acceptar la delegació, s'havia de parlar entre tots els grups municipals i una mica de seriositat davant tanta rialla i cinisme de la nostra alcaldessa

    ResponElimina
  2. Pagar una dedicació exclusiva al noi d'urbanisme si que és llençar diners a mar.

    ResponElimina
  3. On trobaria, avui dia, aquest noi una feina de 30.000 € de sou?

    ResponElimina
  4. Quant cobres per ple? No val només parlar del que cobren els altres. Tot i que crec que el què cobreu és legítim, però parlem de tots els "sous"

    ResponElimina