dijous, 5 de febrer de 2015

CRÓNICA DE LES OBRES DEL PAVELLÓ VELL: RETARD I MALA PLANIFICACIÓ

Ningú pot discutir a dia d'avui que des de CIU hem apostat i treballat des del primer moment per la millora i rehabilitació del pavelló de l'Avinguda Tarragona. 

Comencem per recordar que tot just encetar l'actual mandat, el grup municipal de CIU va presentar al Ple una Moció demanant la millora i adequació del Pavelló Vell de l'Avinguda Tarragona. Parlem del novembre-desembre del 2011. La reclamació va arrencar pel mal estat de la coberta que feia impracticable la pista en cas de pluja, les queixes reiterades dels usuaris de la instal·lació esportiva, i per l'evident manca de seguretat. Demanàvem la remodelació, modernització i millora del pavelló amb caràcter urgent. Vull recordar que la moció va ser aprovada pels vots dels grups de l'oposició, és a dir, CIU, ERC i ICV-EUA. El govern hi va votar en contra. 

A continuació, recordem que CIU va facilitar amb la abstenció l'aprovació dels pressupostos de l'exercici 2013 a canvi de subscriure un acord amb el PSC que constava de 10 punts. El primer punt de l'acord va ser precisament un augment de la inversió amb la inclusió al capítol d'inversions de la rehabilitació del Pavelló de l'Avinguda Tarragona.  

Ras i curt. En aquest moment les obres s'estàn executant, i això sens dubte és motiu de satisfacció. Sincerament, crec que quan finalitzin podrem gaudir d'una instal·lació confortable. Cal dir que ja sabíem que fer aquestes obres comportava algunes molèsties i efectes col·laterals, com el fet de no poder entrenar o disputar partits al pavelló durant l'execució de les obres, però el que no imaginavem ni estava previst era que les obres patìssin un retard tant important i injustificable.

Avui hem fet una nova visita de l'obra que confirma el que ja vaig dir el mes de novembre després de fer una primera visita d'obres amb els técnics i la regidora d'esports. Llavors vaig afirmar que l'obra portava un retard considerable i no s'acabaria al desembre com estava previst, sinó que ens anàvem a febrer com mínim. En aquell moment la regidora d'esports es va molestar per les meves paraules, i es va llençar en planxa a la ràdio per fer-me tota mena de retrets. Tant se val. Cap declaració que pugui fer permet amagar la péssima gestió i planificació d'aquesta obra.

I és que el temps acaba posant les coses al seu lloc. Estem al febrer i les obres porten un retard considerable amb el lògic perjudici que això suposa per les entitats afectades. Calculo que com a mínim encara n'hi ha per un parell de mesos llargs anant bé. Diuen que l'arribada de la coberta s'ha endarrerit més del previst, però no diuen la veritat. En realitat el que ha passat és que aquesta obra ha estat mal planificada i mal gestionada des del principi,i estic en condicions d'afirmar que els responsables de la planificació i execució d'aquesta obra no són ni els regidors de l'oposició ni la Sra. Neus Serra. 

Esperem que les obres finalitzin d'una vegada i, sobretot, que els nostres dirigents polítics comencin a assumir les responsabilitats que els hi pertoquen per aquesta péssima gestió i planificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada