dilluns, 23 de febrer del 2015

DIÀSPORA

Finalment, el que feia temps es veia a venir ha passat. El grup municipal de CIU s'ha trencat. A partir d'ara estarà integrat pel Jofre Serret i una servidora, perquè els altres 3 companys passen a condició de no adscrits. És difícil explicar aquest procés, però suposo que és evident que ha estat llarg i molt dur. Aquests darrers dos anys han estat especialment difícils, i navegar fins aquí ha exigit bona dosi de coratge.

No obstant, arrivats aqust punt i -tal i com vaig expressar en el Ple del passat dijous-, només queda agrair el pas enrera que fan els nostres companys i que es desmarquin clarament d'un projecte que fa molt temps ja han abandonat, tal i com s'ha posat de manifest en els plenaris els darrers mesos, i com fa evident la rapidesa amb que han presentat el nou partit que han preparat mentre es postulaven públicament per encapçalar el projecte de CIU a Malgrat fins el darrer moment. Que cadascú en tregui les seves conclusions.

Els regidors que continuarem formant part del grup de CIU a l'Ajuntament de Malgrat seguirem defensant i representant el projecte de CIU, un projecte que cal no oblidar va rebre un ampli suport per part dels malgratencs les passades eleccions muncipals. 

Ara, a 90 dies de les properes Municipals 2015 el que ha passat ja era inevitable. Era clar que calia desmarcar-se per presentar el seu nou projecte amb un marge de temps mínim. Només vull deixar clar que CIU no és ni serà mai a Malgrat l'apèndix de cap altre partit com alguns han pretès. Per tant, com a regidora de CIU hem tocàva demanar públicament en el decurs del Ple als meus companys que retornin les actes de regidors que han aconseguit en nom de CIU. Des del moment que marxen per encapçalar un nou projecte polític el moll de la qüestió ja no és la militància política, sinó la representativitat que aquests companys han aconseguit sota el paraigües de CIU a Malgrat, i aquí no s'hi valen excuses ni la manida frase "volem treballar pel poble" que es veu que serveix per tots els mals. O és que només es treballa pel poble des de la condició de regidor?. Què no treballen pel poble entitats i associacions de manera voluntària sense ostentar cap càrrec?. 

És un fet constatat que aquests regidors ostenten una representació política per haver format part d'una candidatura amb l'aval de Convergència i Unió i amb el treball de molta gent de Convergència i Unió. Evidentment, estem parlant d'una qüestió de consciència, de coherència i del sentit comú de cadascú, i que a partir d'aquí qualsevol argument val per autojustificar-se. A unes municipals ens presentem en llista tancada i formant part d'un equip de persones que treballen pel projecte i la candidatura del primer a l'últim. Resulta d'una pobresa moral molt gran obviar tot això per apropiar-se d'una acta de regidor/a amb la pretensió d'utilitzar-la com a plataforma per un altre projecte o escalfar la cadira fins el darrer Ple del mandat.

Dit això, ja vaig deixar clar que no entrarem en la dinàmica dels retrets. No ho he fet durant aquests darrers dos anys i no ho faré ara. Sens dubte, aquest ha estat un mal tràngol, però comencem una nova etapa amb humilitat en la que seguirem fent la feina com fins ara, i desitjant als companys que han marxat sort en la seva nova empresa. 

1 comentari:

  1. el millor que us podia passar es treure's a udc de sobre. Sort i endavant!

    ResponElimina