divendres, 9 de març del 2012

TURISME I CRISI

Ahir es va presentar al Tecnocampus de Mataró un estudi sobre l'impacte econòmic de l'activitat turística a la nostra comarca que avala precisament la importància del sector. Segons l'informe, el turisme va donar feina a 16.500 persones a l'Alt Maresme, a més del 40% dels treballadors, i va deixar 1.348 milions de benefici. L'escenari futur preveu bons resultats, però requereix de més qualitat en les infraestructures i nous productes.  

L’ estudi també posa de manifest que el Maresme “és una zona idònia per consolidar la seva oferta turística de qualitat, desenvolupant noves iniciatives que contemplin els conceptes de funcionalitat, sostenibilitat i paisatge, la creació d’activitats complementàries i les sinèrgies amb Barcelona”, i adverteix que el model turístic del Maresme, de sol i platja, es caracteritza per una elevada competència on, cada cop més, el visitant reclamarà “viure experiències”

En aquest marc, la coordinació i la creació de sinèrgies entre sector públic i privat seran claus pel futur del sector turístic de la comarca.

El 24 de gener del 2011 vaig escriure en aquest mateix bloc que "necessitem lluir èxits col·lectius. Que som capaços de crear serveis i infraestructures potents i de futur. De plantejar el repte d'una nova façana marítima que posi en valor i converteixi en un símbol un dels nostres principals recursos, el mar i la platja. Un projecte plantejat des de la suma i que no sigui imposat. Que surti de l'ànima, l'energia  i la confiança en el futur dels mateixos malgratencs i malgratenques".  

Ho necessitem, i les xifres ens avalen.

3 comentaris:

  1. Neus, totalment d'acord, a veure si hi ha consens i són molts més els malgratencs que donen suport a aquesta iniciativa.
    Aquests últims anys el centre de malgrat ja s'ha arreglat molt. Cosa que calia fer. Però ara ja està. Si l'economia depèn bàsicament del turisme s'ha de millorar el passeig marítim amb un projecte potent de punta a punta. Un projecte que vagi més enllà de posar quatre arbres i quatre faroles. Pensar d'una forma estratègica i creativa el tipus de turisme que volem i què hem d'oferir perquè aquest vingui.
    una reforma pensada amb un nou pla d'usos del tipus d'establiments que interessen i els que no. Potenciar el mar i els 4 kilòmetres de platja que tenim a malgrat i molts altres municipis no tenen. És un tema urgent a plantejar i anar per feina. si el turisme segueix aportant tanta facturació tenint en compte lo deixa't i cutre que està la zona turística , imaginaeu-vos com podria millorar tant en facturació com qualitat turística amb una gran millora. Només hem de comparar el tram de santa susana i el de malgrat, i ja no cal que diguis res tothom té ulls a la cara.
    S'ha de fer una aposta, però forta. Amb temps potser, però ben plantejat des del principi que permeti fer un gran salt. el que tenim tots ho sabem i no ens agrada. Fem algo o esperem que enpitjori encara més, si és que es pot???????

    ResponElimina
  2. Estoy parado y me apunto donde veo ofertas de trabajo que pienso puedo realizar por mi perfil. No entiendo que para apuntarme a unas plazas de auxiliar de vigilancia del ayuntamiento de Malgrat de Mar tenga que pagar 8,75 €. Encima de no tener trabajo tengo que pagar solo para apuntarme.

    ResponElimina
  3. Ho he entes be? els parats han de paga per apuntarse?

    ResponElimina