dijous, 22 d’octubre del 2009

DELIRANT


Tot el circ a l'entorn del cas Millet comença a semblar delirant. Jutges enfrontats. Fiscals fent rodes de premsa. Debats televisius on tothom parla del que ni sap. Ombres de sospita tendencioses. Fotos de casaments, llistes de convidats. Tot s'hi val. Les coses van així, i cada dia tens una nova sorpresa. No ens enganyem. Això sembla que per alguns és la política. Mentre, les xifres d'atur juvenil arriben a nivells històrics d'un 39,2 % i doblen la mitjana europea. Mentres, moltes famílies fan cua als serveis socials per demanar ajuts i poder fer front a les necessitats més bàsiques, les empreses segueixen tancant i els bancs d'aliments no s'acaben la feina. I a qui l'interessa això?. Pel que es veu a poca gent. Ja ha deixat de ser notícia. La crisi ja no ven, i a la cantonada tenim eleccions. Ara ven intoxicar i parlar del tot i res.

Només faltava per veure a la justícia apuntant-se al festival. Veure jutges de tertúlia televisiva en tertúlia radiofònica. Què no tenen feina?. Trobo lamentable que s'apuntin aquest joc. No s'havia vist mai abans a la fiscalia fent una roda de premsa. De què s'han de defensar?. No entraré a valorar l'actuació de l'instructor del cas, però personalment trobo curiós aquest estirar-se dels cabells per les seves decisions. De veritat sorprenen algú?. És la primera vegada, potser, que un imputat està al carrer sense fiança?. Per què aquest cas ha de ser diferent que un altre? Per què ha d'instruir-se amb més celeritat?. Per què surt a més diaris?. Simplement s'ha d'instruir amb celeritat i prou. Com hauría de ser en tots els casos, no?. Si demanem justícia igual per tothom, que sigui per tothom igual.

Finalment, per posar la cirereta surt avui l'Iceta i afirma sense posar-se vermell "nosaltres quan necessitem diners anem a veure bancs". La diferència és quan hi anem els ciutadans ens fan retornar els diners i ens cobren interessos. Al PSC els hi condonen. La diferència és que el PSC els troba a l'Obra social, mentre d'altres entitats socials feina tenen a tirar endavant els seus projectes. Delirant.

1 comentari: