dimecres, 29 de setembre del 2021

CONVERSA AMB JOSEP RULL I ALGUNA PEDRETA PEL CAMÍ


Resulta inevitable que pels camins de la vida trobis pedres més o menys grans, més o menys punxagudes. Pots trobar pedres que rodolen i altres que mouen muntanyes, i de la pedra en pots fer un obstacle o un repte. La única certesa és que a cada pedra hi pots seure, pensar i reflexionar.

La voluntat de JUNTS organitzant la presentació del llibre de Josep Rull "1 dia d'octubre i 2 poemes" a Malgrat a les portes d'un nou 1 d'octubre era clara, seure i reflexionar sobre uns fets que agradi o no han marcat la nostra història. I pel que sembla fer-nos pensar, observar i reflexionar també era la sana intenció de l'Ajuntament de Malgrat i els serveis municipals quan ahir -després d'instàncies, trucades i emails- ens van deixar sense cadires per seure a l'acte de presentació del llibre. Però que suposa una insignificant pedreta al camí quan tens al davant la poderosa energia d'un convidat com en Josep Rull?.

Doncs això. Res. La pedreta te la penjes al coll i segueixes. Tots els assistents van col·laborar a posar cadires i l'acte es va dur a terme. De la vibrant conversa amb l'exconseller Josep Rull s'apren molt. Aprens del seu immens compromís polític, de les seves conviccions, esperances i reflexions. Unitat, va demanar. Quan hem anat units sempre hem guanyat i ens hem esquerdat. Rull ens va ajudar entendre algunes decisions d'aquell 1 d'octubre i a posar-ho en valor.

L'1 d'octubre -amb encerts i errors- el vam fer units i va valdre la pena. Continuem escrivint pàgines senceres. Res s'ha acabat. Dels 2 poemes us deixo amb l'epíleg i els versos d'Espriu sempre vigents:

 "Ara digueu: nosaltres escoltem les veus del vent per l’alta mar d’espigues”. 

 Ara digueu: “ens mantindrem per sempre més fidels al servei d’aquest poble

  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada