dissabte, 29 de novembre del 2014

UN FULL DE RUTA CLAR PER COMPLETAR UN PROCÉS

Dimarts el President Mas va posar la seva proposta sobre la taula. Un full de ruta clar que té com a punt de sortida convertir unes eleccions ordinàries en una consulta sobre el futur polític de Catalunya. 

No hi ha dubte que la proposta és agosarada i ha sorprès a més d'un, però és un full de ruta impecable i contundent. De fet, la proposta pivota sobre una frase del president que resumeix el que està passant a Catalunya i que encara molts no han entès. 'No es pot tornar als despatxos allò que ja és de la gent, perquè s'ho ha guanyat". Tant senzill com això. Llista transversal, mandat d'un any i mig amb l'objectiu d'encarar la recta final del procés català, eleccions constituents i referèndum en el que cada partit es presenti amb el programa i la ciutadania pugui escollir els representants d'un nou Estat.

Potser com diuen alguns la proposta es pugui millorar, però el que és indiscutible és que ningú ha anat mai tant lluny ni ha estat capaç de fer una proposta tant ferma i valenta. El President Mas ha sacsejat i estripat totes les costures de la política catalana. Ho tenen ben difícil tots aquells sempre disposats a desvirtuar o buscar tres peus al gat a tot el que fa el President Mas. La proposta és d'una rotunditat tant absoluta que per mi només deixa espai per una preguntar: volem fer la independència o no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada