diumenge, 19 d’octubre del 2014

EL PSC I LA SEVA TRADICIONAL MEDALLITIS

Quan m’ha arribat a les mans l’escrit del PSC de Malgrat que parla dels "seu compromís amb les entitats locals i la bona gestió econòmica" no he pogut evitar la meva sorpresa. Constato amb tristesa que encara no han paït el tràmit d’aprovació del pressupost 2014, i que no han dedicat ni un minut dels darrers mesos a fer autocrítica. D'una manera gairebé infantil són incapaços d’assumir una mínima part de la seva responsabilitat del fracàs de la gestió del pressupost municipal i la no aprovació. 


Ara bé, la meva sorpresa no té límit quan llegeixo que es critica que al darrer Ple CIU, i també ICV-EUa, vagim aprovar les bases reguladores de les subvencions 2014 de les entitats. Parlen de “misteri”. Vaja. Misteri el que es diu misteri és que una gent amb tants pocs recursos, i nul·la habilitat pel diàleg, porti tants anys al capdavant del nostre Ajuntament. Això sí que és un autèntic misteri, i no pas l'aprovació d'unes bases reguladores de les subvencions de les entitats que són pràcticament iguals que sempre i que cada any aprovem. En fí, que no cal atabalar-se. Tot plegat si es rasca una mica en el fons de l’escrit veus ràpidament que hi ha una alarmant manca d'argumentació més enllà de la desqualificació habitual. Cap argument sòlid ni cap proposta nova. Només un truc de màgia per desviar l’atenció sobre la seva grisa gestió municipal.


Certament, les associacions tenen un important paper en la vida del nostre municipi. En això estem tots d'acord. Són elements de cohesió social, agents de participació ciutadana i generadors de dinàmiques que ajuden a consolidar signes d’identitat del nostre poble. Dit això, fa temps que Malgrat podria ser un bon exemple de l’esforç conjunt per consolidar marcs de col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats a través de Convenis de col·laboració que regulin els acords i compromisos respecte de la subvenció a percebre, la cessió d’espais i a vegades, la cogestió d’equipaments. No s'hi val a omplir-se la boca del reconeixement a l’esforç de bona gestió de les entitats i, a continuació, confessar que les seves activitats depenen en part del suport de l’Ajuntament cada anualitat. 

Francament, no s’entén que a dia d’avui no hagi impulsat a Malgrat encara una política de convenis amb aquestes entitats per tal que puguin organitzar amb més seguretat i estabilitat la seva programació d’activitats i no hagin d'estar pendent de la subvenció cada any. És la manera que podran treballar en un marc estable i treballar millor. Per què no ho han fet els diferents governs del PSC?. Bona pregunta. Des de l’oposició ho hem proposat moltes vegades. Potser és que al PSC ja li va bé la política actual.


Doncs bé, arribats aquest punt, al final del seu escrit aprofiten un cop més per presumir de bona gestió de diners públics. Un altre truc de màgia. Quan en aquest mandat no has fet més que apujar impostos, no has fet cap inversió important, i has hagut d’anar al dictat del govern espanyol en relació a la despesa pública no sé si estàs en condicions de presumir. Tot plegat m’ha fet pensar en el Màgic Andreu i en aquelles medalles que es posava al final de cada truc de màgia. Doncs apa senyors del PSC!. Ja es poden penjar una nova medalla de plàstic i qui dia passa any empeny



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada