diumenge, 21 de setembre del 2014

ON HI HA ROSES HI HAN ESPINES

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha deixat caure per la "Festa de la rosa" que els socialistes catalans celebren cada any, i ho ha fet per dir-nos que aquells que volem expressar-nos a les urnes som uns "insensats". 

De fet, ha titllat al president Mas d'insensat per obligar als catalans a escollir entre ser catalans i ser espanyols. Desprès ha repetit aquella part del discurs de la festa que em fa més ràbia que és quan els socialistes pretenen apropiar-se del paper de la immigració procedent de la resta d'Espanya en la construcció de Catalunya. Aquesta part em provoca urticària, perquè si una cosa ha fet bé el catalanisme ha estat reconèixer i posar en valor la contribució de tots aquells que han fet arrels a Catalunya en la construcció del que avui és aquest país. 

Però ja se sap que on hi ha roses normalment hi han espines. Així que tota la feina dels socialistes per fer creure que s'han renovat a fer punyetes. No n'hi ha prou en posar un rostre nou al capdavant d'un projecte si el discurs és vell i ranci. Resulta que el Sr. Sánchez és com tots els jardiners socialistes anteriors, i no sembla que les roses aixequin el cap, sinó que més aviat les veig músties. El més decebedor és que si de socialistes en queden pocs aviat no quedaràn ni demòcrates per regar el jardí. 

El Sr. Sánchez hauría d'anotar-se a l'agenda una frase genial atribuida a l'Orson Welles: "Tot és possible amb la condició de ser suficientment insensat". Que hi doni voltes i potser les enquestes se li giren de cara.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada