diumenge, 9 de febrer del 2014

DES DE LA CÀMERA DEL PLE

Aquí teniu un breu resum del darrer Ple de l’Ajuntament de Malgrat. D’entrada indicar que, curiosament, un dels pocs punts que presentava el govern era el nou Reglament d’Instal·lacions esportives,  punt que, finalment, va quedar sobre la taula.

Per tant, la gestió del govern municipal segueix en stand by més enllà de corregir una errada i rectificar el full d’apreuament municipal, aprovat per la valoració de béns i drets afectats per l’execució del projecte “Projecte de remodelació urbana de l’avinguda Verge de Montserrat”.

Tot seguit, el punt 4 en forma de resolució d’un recurs contra sanció per incompliment de la normativa de tinença de gossos potencialment perillosos.

I, a continuació, 6 mocions, totes elles d’alt voltatge. La primera presentada pels grups de CIU, ERC i ICV-Eua i que insta al govern a “sancionar els immobles permanentment desocupats, propietat d’entitats financeres i altres empreses”. Una Moció aprovada sense fissures per tots els regidors/res del consistori malgratenc, un gest de valentia que espero s’estengui a tots els ajuntaments de Catalunya, per fer entre tots pressió sobre les entitats financeres i donar solucions als ciutadans afectats pels problemes de l’habitatge. Però la moció també posa de manifest que el govern del PSC-PP ha vingut ignorant des de fa temps el prec que des de CIU s’ha  formulat de manera reiterada sobre la necessitat de revisar el Pla Local d’Habitatge (Ple 14/01/2010). Hem dit més d’una vegada que un Pla d’Habitatge aprovat el 2006 amb els indicadors del període 2003-2006 no serveix avui per fer front a la problemàtica de l’habitatge dels nostres conciutadans. La moció ara aprovada per unanimitat insta novament a revisar aquest Pla Local d’Habitatge. Veure’m si, finalment, el govern desperta i posa fil a l’agulla. 

I més mocions, sobre la distribució del Fons Local de Cooperació (PSC,ICV-EUA), aprovada amb els vots de PSC, PP i ICV-EU. Senzillament es tractava de fer bullir l'olla. Només així s'explica l'obstinació en presentar una moció absolutament extemporània reclamant el manteniment del mateix criteri de distribució entre els municipis del Fons de Cooperació Local quan la pròpia Vicepresidenta Ortega ha comparegut davant dels mitjans expressant que es mantenia el mateix criteri del 2012, però que el fons corresponent a l'any 2013 s'hauria de pagar en tres anualitats. En aquest sentit fins i tot les entitats municipalistes han expressat la seva conformitat. 

El punt 7è, moció de suport a Acció Cultural del país Valencià i a l'arribada de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià. La moció es va aprovar, i va servir per conèixer de primera mà la raó de la curiosa abstenció del PP de Malgrat que tot d'una és català, catalanista i porta barretina. Tot un dispendi tenint en compte que es prodiga poc donant explicacions. 

Finalment, la Moció de CIU, ERc i ICV-EUa en suport de la proposta per presentar a la mesa del Congrés de Diputats la proposició de llei orgànica de delegació a la Generalitat de Catalunya de la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum  sobre el futur polític del nostre país, que es va aprovar amb 10 vots a favor (5 CiU, 3 ERC, 1 ICV-EUa i 1 PSC), 6 en contra (PSC-PP) i 1 abstenció (PSC). Radiografia absoluta del que està pasant dins el PSC. No sabem si al regidor desobedient el faran seure a la cadireta de pensar com als diputats. 

Moció de CIU, ERC i ICV-EUa d'adhesió al pacte nacional pel dret a decidir (9 SI, 6 NO i 2 abstencions). Feu càbales. I, per acabar, moció d'urgència en defensa de la immersió lingüística davant els atacs judicials que representa la sentència del TSJC imposant un 25% de quota en castellà (aprovada per 9 SI, 8 NO). 

Al torn de precs i preguntes vam interpelar sobre 2 qüestions: 1-que s'arranji i es faci accessible el pas entre l'Avinguda Costa Brava i l'Avinguda Tarragona, a l'altura de l'antiga caseta d'informació, per evitar que la gent hagi de passar ensopengant per sobre de la zona enjardinada. 2- Sobre la situació a la zona de càmpings donat que hem demanat formalment una reunió informativa i no se'ns ha convocat a la trobada amb l'UPC que aquest mateix dilluns va tenir lloc a l'Ajuntament. 


2 comentaris:

  1. El punt de l'ordre del dia sobre el reglament d'instal.lacions esportives, va quedar sobre la taula a petició d'ERC, que volia acabar d'aclarir i negociar un únic article del reglament i que a vostes també hi van estar d'acord. Ara si vol em censura i omiteix el meu missatge com sempre.

    ResponElimina
  2. Miri, no sé si ha fet altres comentaris que no s'han publicat, però com haurà vist si els comentaris fan referència al post publicat acostumo a publicar-los.

    En referència al seu comentari -que evidentment respecto- ha d'entendre que jo faig un resum del que considero més important del Ple. Evidentment, el que per a mi és important no sempre podrà coincidir amb allò que per altres sigui important. En aquest cas segurament he considerat que el més important és destacar que l'únic punt que portava el govern és evident que no estava ni prou madur ni estava prou parlat, perquè es va haver de deixar sobre la taula. No em va semblar important apuntar quin grup havia fet la petició, perquè va ser com bé sap una decissió consensuada. Sovint, si considero que alguna proposta que ha fet un altre grup és important la menciono sense obviar el mèrit i treball de qui sigui. Per tant, espero i desitjo que el meu aclariment l'ajudi a entendre que qui escriu adopta els criteris que creu oportuns per expressar allò que vol traslladar amb millor o pitjor fortuna, sense que això suposi una polèmica inútil. Gràcies per seguir-me.

    ResponElimina