dimecres, 20 de novembre del 2013

UN ANY DE TAXES JUDICIALS

Avui els advocats de l’ICAB hem mostrat el nostre rebuig i malestar pel primer any d’aplicació de les taxes judicials i de retruc per la situació actual de la justícia, en general. Fa un any que s'apliquen les taxes i, certament, no hem vist cap benefici o millora en el funcionament i la qualitat del sistema. Molt al contrari les taxes només han servit per privar als ciutadans de l'accés a la justícia. Sempre penso que quan la Justícia porta els ulls tapats per alguna cosa ha de ser. De fet, el símbol de la justicia és una balança en perfecte equilibri. L’equitat i l’equilibri. I, quin equilibri i equitat vols que hi hagi en un món que facilita l'accés a la justicia segons la cartera?. 

Com diu el Manifest, "l'agilització de l'administració de justícia no pot fonamentar-se en l’establiment de barreres econòmiques sinó en la transformació de l'actual estructura obsoleta i ineficaç, apostant per la implantació de noves formes d'organització que fomentin un servei públic accessible i eficaç, destinant les dotacions i mitjans adequats per a això".

En la lectura del manifest, el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona ha criticat que la imposició de la taxa judicial no ha comportat cap de les millores que estaven previstes pel ministeri de Justícia. Els Jutjats segueixen col·lapsats, la justícia s'administra lentament i amb poc rigor, i tampoc s' ha aconseguit la recaptació inicialment prevista.


Avui s'ha demanat al ministre de Justícia què derogui la llei de taxes judicials, tal com acaba de fer el govern francès, per ser una llei injusta, i perquè hi ha un clam unànime format per advocats, procuradors, jutges i secretaris judicials que ho reclamen. Lamentablement, esperar que aquest Ministre de Justícia, que dubto hagi trepitjat mai un Jutjat, escolti el clam serà molt esperar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada