dilluns, 17 de juny de 2013

ENTRE TOTS LA VAN MATAR I ELLA SOLA ES VA MORIRSí,  és interessant  l’escrit d’opinió del Sr. Vidal sobre la ràdio de Malgrat, però no puc evitar notar un cert tuf “partidista”, o com a mínim “corporativista”, i ho dic sense ànim d’aprofundir en altres aspectes que no m’interessen gens ni mica. Que consti que trobo positiu que la gent expressi públicament la seva opinió i contribueixi al joc de la democràcia. Faltaria més!. És el mateix que intento fer jo, encara que al Sr. Vidal li molesti i intenti manipular el meu escrit. El que no considero tant positiu, ni net, és que des d’un suposat mitjà de comunicació es llencin acusacions sense haver contrastat abans la informació.

No voldria generalitzar amb excés, però comença a ser habitual que als polítics se’ns carregui el mort  de tot, i això és el que fa el Sr. Vidal quan ens acusa de generar confusió. El que faltava!. El Sr. Vidal, afirma que els comentaris i les opinions expressades pels polítics de Malgrat són "contradictòries i parcials", i evidentment carrega contra ERC i contra CIU (quina novetat!). Constato amb certa decepció que al Sr. Vidal li falta informació per opinar amb tanta arrogància, un fet realment sorprenent si tenim en compte que ell es dedica a la informació. Sr. Vidal, la confusió no la generem els polítics, sinó que deriva de la manca d'informació i la poca transparència.

Concretament, el meu escrit es titula “la ràdio de Malgrat fa les maletes”, un fet evident, cert i demostrable. En el mateix escrit parlo dels canvis tecnològics, d’internet i el paper de les administracions locals. No he escrit  cap mentida ni cap exageració. Certament, també faig una crítica de com ha anat el procés de canvis que ha sofert la ràdio de Malgrat, i em lamento de la manca de transparència del procés més recent, perquè ha estat realment fosc, mal portat, mal explicat, i amb una gran manca de respecte per els treballadors de la ràdio.

El Sr. Vidal  assegura que la meva opinió respon a “interès polític o no tenir ni idea de ràdio”. Home!, el que queda clar és que la seva opinió no neix precisament de la neutralitat i la imparcialitat. Per contra, no m’ofèn que digui que no tinc ni idea de ràdio, perquè és ben cert. De fet, que recordi mai he presumit de tenir coneixements sobre emissores, però tinc per costum analitzar els temes amb interès i per aquesta raó cada proposta que hem fet com a grup polític, i cada opinió la contrastem amb professionals del mitjà, entre d’altres, l’actual responsable d’Ona Malgrat, a la que sempre crec que hem tractat amb respecte.

Amb tot, penso que el Sr. Vidal no amaga mala intenció en el seu escrit. Senzillament, el Sr. Vidal potser sap de ràdio, però no té ni idea de la informació que ens han donat sobre la nova etapa de la ràdio. Si no s’hagués limitat a opinar des d’una visió parcial i amb una única versió, segurament el seu escrit hagués guanyat qualitat.

Però l’escrit del Sr. Vidal deixa entreveure aspectes molt més interessants del procés que no sabíem. D’entrada, insinua que el govern ha valorat tancar la ràdio, i el més greu, deixa entreveure un evident menyspreu per les persones que han treballat a Ona Malgrat quan diu que les “tres quartes parts de la plantilla estava formada per personal no qualificat i sense formació”. Em reservo parlar de les respostes als comentaris que ha fet aquest senyor. No seré pas jo qui defensi el model de ràdio que hem tingut a Malgrat, perquè sempre he considerat que no s’ha apostat de manera seriosa pel mitjà, però els treballadors no mereixen en cap cas un comentari com aquest.

A la vista està que Ràdio Malgrat tenia fa uns anys un nivell d’audiència important, i no he vist en els darrers 3 anys de gestió professional un increment de l'audiència, ni d'anunciants, ni de propostes noves. Quan parlo de que en la segona etapa d'Ona Malgrat no he vist canvis significatius em refereixo a això i no pas a quatre aspectes de pura gestió que són de calaix. El cert és que quan es va presentar la nova etapa de l'emissora l'any 2010 es va vendre molt fum i es va parlar com molt bé diu ERC "d'un canvi cap a la professionalització". 

No hem vist que en aquests tres anys de professionalització l'emissora s'hagi convertit en un referent. En qualsevol cas, pobresa d'arguments i crítica fàcil. No ens espanten els canvis, Sr. Vidal. És més, som els primers que hem demanat millores a l'emissora local des de fa temps, però és molt trist que les explicacions arribin del seu portal i no pas d'on han de venir que és del propi Ajuntament i dels mateixos professionals.

4 comentaris:

 1. el sr vidal és aquest que parla xava quan fa radio? doncs quin gran professional per anar donant lliçons a la resta de mortals!

  ResponElimina
 2. Ni idea!. Només sé que és el titular de l'empresa que cobrarà per fer la plataforma i mantenir-la. Per això suposo que està tant interessat en el que passa a la ràdio de Malgrat.

  ResponElimina
 3. Però, al contractar una empresa per fer un determinat servei a una administració pública, no cal fer un concurs públic? S'ha fet en aquest cas? O és que es farà com sempre: fer un concurs de maquillatge una vegada ja s'ha escollit a qui es pagarà la feina?

  ResponElimina
 4. I per que s'ha escollit aquesta empresa? potser per la relació del Sr. Vidal amb la responsable de l'emissora? quants diners costarà aquest projecte?

  ResponElimina