divendres, 24 de febrer del 2012

EL PERDÓ ÉS LA FORMA SUBLIM DEL MENYSPREU

Davant una provocació calculada el millor és no donar resposta, perquè com va dir un savi “el perdó és la forma sublim del menyspreu”. Potser alguns es sentin decebuts, però penso que quan algú fa un escrit i li posa per títol “polèmica inútil” ja ho ha dit tot. No reproduiré l'escrit -que és fàcil de trobar- perquè tampoc mereix més difussió.  

 

Tot i així, al voltant de la polèmica es poden fer algunes reflexions  interessants. Puc dir que l’escrit en qüestió m’ha produït una profunda decepció i, fins i tot, he sentit certa compassió. Compassió no per l’autora –a qui tinc en gran estima tot i que es deixi portar per raons massa viscerals-, sinó compassió per tots nosaltres els malgratencs i malgratenques que suportem estoicament governants que lluny de pensar en els problemes de la gent i aportar solucions s’emboliquen en “polèmiques inútils”.

 

Precisament, l’aparició de l’escrit que parla d’una “polèmica inútil” ha coincidit  aquesta setmana amb la notícia que a una localitat propera un important grup tèxtil començarà la construcció de l'edifici d'oficines que acollirà la seu mundial de la firma. Quina diferència!. Aquesta és la mena de noticia que jo voldria pel meu poble. Per això sí que val la pena que una institució faci un escrit i surti als mitjans. Però la Sra. Campoy no gasta temps per buscar empreses pel nostre poble que generin ocupació. No. Està massa enfeinada i distreta en les seves particulars “polèmiques inútils” .

 

A Malgrat no tenim notícies d’aquestes per publicar, ni les tindrem en molt de temps. Perquè a Malgrat tenim uns governants que dediquen els caps de setmana a fer escrits llargs, molt llargs (sembla que cal fer un escrit molt llarg per justificar allò que resulta injustificable). De fet, a Malgrat fa temps que detecto que la màxima autoritat dedica íntegrament els minuts de les seves intervencions radiofòniques a parlar de “polèmiques inútils”, de recursos contenciosos que ja són historia, a faltar el respecte a un jove regidor només perquè diu les veritats que no li agraden, a menysprear totes les propostes que se li fan arribar.  Lamentablement, no he pogut escoltar-la encara parlant de res positiu, cap comentari amable sobre  les propostes de l'oposició, cap projecte de futur, ni cap proposta nova.

 

Tot plegat em sap greu. Em produeix decepció i una profunda pena. L'única cosa positiva de l'escrit és que permeti obrir una reflexió sobre la baixa qualitat democràtica que tenim al nostre poble. Un poble on s'utilitzen diners públics per "aixafar" als altres. On els governants es distreuen en polèmiques de baix nivell. On  la màxima autoritat fa comunicats menyspreant els acords de ple aprovats per  la majoria. On no es cedeixen espais públics als veïns per fer simples reunions. En definitiva, un poble governat per l'autoritarisme i la caverna.


3 comentaris:

  1. També hauries de tenir compassió per ella li tinguis estima o no. Aquesta dona ha perdut el nord i el més greu és que el seu entorn que l’hauria d’assessorar no ho fa ni li para els peus. Els regidors del PSc els hi hauria de caure la cara de vergonya que els representi.
    Totes les persones que ella es pensa que li poden fer ombra ha anat per ells o les ha avorrit fins i tot dels seus. Una llarga llista de regidors i regidores del PSc ha desaparescut del mapa polític municipal perquè els hi ha fet passar canutes i tot per pura enveja.

    ResponElimina
  2. La Sra. Campoy pot publicar 1, 2 i fins a 100 escrits als mitjans, però el que va afirmar al ple està gravat en audio i és irrefutable: es va gastar aquests diners no pas per defensar als professionals o la ràdio local. Ho va fer bàsicament per raons polítiques, per aixafar l'adversari, i això em sembla prou greu. Va utilitzar barroerament el tema durant la campanya municipal fins i tot publicant comunicats al web del'Ajuntament fent acusacions als altres quan ella era la única que actuava per raons inconfessables i polítiques.

    ResponElimina
  3. ja que l’anònim de les 12:58 parla dels mitjans, Neus la ràdio municipal un tema per tocar. La ràdio ha perdut audiència, en lloc de millorar amb els canvis de fa un parell d’anys ha decaigut en picat. No ha innovat i falten programes de col•laboradors, l’estil d’ara no agrada.

    ResponElimina