dimarts, 28 de juny del 2011

AMB BOMBO D'ALTRE, BONES MASSADES















Aquests dies escric poquíssim, en part perquè m’he retrobat amb el temps per mi mateixa. En part, perquè m’he donat un descans. Però hi ha coses que són massa temptadores per passar de llarg i no dir la teva.  I és que notícies com la de la supressió del servei de tren AVE  Toledo, Albacete i Cuenca -posat en marxa tot just el mes de desembre- per falta de demanda és de les que no deixen indiferent. 

La dita que he posat per títol l'havia escoltat a casa quan es parlava de gastar els calers dels altres i m'ha semblat apropiada per introduir el post sobre la finalització del servei d'AVE Toledo-Cuenca-Albacete.


Segons un directiu de Renfe el servei ha transportat uns 2.796 usuaris en 6 mesos i costa a la companyia 18.000 euros diaris. El número de passatgers és d’uns 9 aproximadament, i l’aprofitament de la línia és d’un 4,7%. 

De fet, sembla que el servei es va posar en funcionament a petició dels alcaldes  d’aquests municipis, però està clar que els alcaldes a vegades fan els números molt a la lleugera. 

Fent un repàs a l’hemeroteca t’adones de com les gasten els espanyols. L’alcalde de Toledo és del PSOE i acaba de guanyar les eleccions municipals en un territori considerat “territori PP”. I qui l’hi ha pagat la campanya al bon home?. Segurament els generosos catalans que amb les nostres aportacions a les arques de l'Estat fem possible aquest dispendi. 

Un altre que potser pensava treure rèdit era el Sr. Barreda, president de la Comunitat, però sembla que, finalment, es queda sense tren i sense cadira. 

Les inversions han costat un grapat de diners, 47 milions d'Euros per la Vía entre Albacete i la variant d'Alpera. Ja veus!. Res, "calderilla". Però el més escandalós de tot és que la línia ha estat en funcionament 6 mesos justos i es tanca just després de les eleccions municipals i autonòmiques. Això sí que fa pudor.

Admiro un país com Islandia que demana responsabilitats als governants i els porta als tribunals per negligència. Algú s'hauria de plantejar seriosament demanar responsabilitats als ineptes que governen i malgasten els diners de tots en el que ja s'anomena "inversiones basura" i martingales variades. Ara bé, donar un cop d'ull a la Revista de Información de las Juntas de Castilla-La Mancha posa els pèls de punta. Per propaganda i fotos que no quedi. 

I mentres, els malgratencs invertim més temps ara per anar a Barcelona en tren que fa 30 anys!.  A la foto la flamant nova estació de l'AVE de Cuenca que suposo aviat es reconvertirà en xurreria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada