divendres, 8 d’octubre del 2010

DES DE LA CÀMERA DEL PLE


Començo puntual la crònica del Ple d'ahir. Un Ple que podria haver estat prou calent en l'ambient polític general pel tema de la riera.

El primer punt a debat va ser la sol.licitud de bonificació de l'Impost sobre Construccions, Instal.lacions i Obres que formula l'empresa Esport i Salut Malgrat S.L. en relació a les obres del complex esportiu que construeix a Ragull i Vilaró i del que és concessionària. A nosaltres, francament, ens sembla estrany que l'Ajuntament hagi comunicat l'impost amb número de liquidació i amb una quantitat a liquidar de 175.989, 71 euros, que l'empresa s'excusi dient que "no es va avaluar la imputació d'aquest impost municipal i que, per tant, el pagament el causa un perjudici important", i que al final l'Ajuntament faci marxa enrera. La finalitat del centre serà tot l'esportiva que vulguis, però l'empresa és privada i ha participat a una licitació i s'ha adjudicat una obra i la gestió posterior del complex. Trobo que si l'Ajuntament hi ha posat 2 millons d'euros i el terreny, el mínim que ha de fer l'empresa és saber fer comptes. Per tant, no hi vam donar suport.

El 2n punt va ser l'Informe favorable al "Projecte de restitució mediambiental del delta del riu Tordera (tram I) -actualitzat per TADEC SL".  Un projecte que com el seu nom no indica ho preveu tot menys la restitució mediambiental de la Tordera. Es tracta del nou redactat del projecte de 1998, però el projecte original comprenia també el tram entre el camí Mas Bages i el delta (ara Tram II sense data), mentre que el projecte que ahir va passar pel ple només abasta des del pas a nivell de l'Abat Oliba fins el camí de Mas Bages. Això vol dir que s'opta per allò més fàcil i que ningú posa fil a l'agulla per definir la zona de càmpings ni es prioritza recuperar el delta. El projecte en sí no té res de restauració ambiental, sobretot si pensem que estem parlant d'una de les poques zones sense urbanitzar que queden al litoral maresmenc i que presenta un potencial molt gran. Però és clar, com no hi ha cap altre projecte damunt la taula toca tirar d'aquest sense tenir clar que hi han altres temes prioritaris a Malgrat com la millora del Passeig Marítim, l'Avinguda Barcelona i la desembocadura de la  riera. Ara ve el millor: a una pregunta del públic sobre la desembocadura doña Campoy es despenja traslladant als ciutadans i a altres partits la responsabilitat de no resoldre el tram. Sembla que els veïns de Malgrat som els culpables perquè no truquem a l'ACA. Tindrà cara!. Es veu que ella -que cobra per ser la nostra màxima representant- no té competències. ni temps per trucar ocupada com està fent cobriments al tram  de Can Feliciano. Caldrà recordar-li allò de que: "a un alcalde, lo que no le compete, le incumbe", oi?. Si la mateixa insistència que posa en el tram de Can Feliciano l'hagués posat a la desembocadura ja estaria inaugurada.

La discussió la va centrar, finalment, el punt estrella: "sol.licitar a l'Agència Catalana de l'Aigua l'autorització per la cobertura de la canalització de la riera en el tram situat entre el pont del carrer Riera i el pont del carrer Passada". L'equip de govern es va limitar -com acostuma a fer en aquests casos- a dir "d'això ja n'hem parlat altres vegades...". Apa. No ens van oferir cap argumentació ni justificació. Quan difícil és donar arguments i defensar una cosa que una mai ha escrit!. Serà per això que no van parlar massa?. La fins fa poc regidora d'urbanisme no va ni badar la boca. Sembla que la seva preocupació pel cost de l'obra mostrada a les reunions amb l'ACA ha desaparegut. Ahir van haver-hi moments ben peculiars, perquè vaig recordar la campanya de desprestigi que va suportar l'oposició de Malgrat durant el conflicte de Can Feliciano, sobretot el G.M. de CIU. Ens vam haver d'escoltar acusacions molt greus sobre "falta de coherència, que on diem blanc després diem negre, que no sabem llegir projectes, etc, etc..". Coses que més val esborrar. però vet aquí que arriba el dia en que els avaladors de la coherència presenten una estratègia plena de contradiccions i es posa en evidència la seva manipulació. Després d'oferir-nos un Butlletí Municipal monogràfic defensant  el projecte de canalització com si els hi anés la vida, ara van i reconeixen que el projecte és una porqueria. Ja no ens hauria de sorprendre res. Ni tan sols les explicacions surrealistes de la regidora del PPC. Ahir va quedar clar que quan el PSC-PPC van votar el projecte de canalització no van escollir el millor projecte pel poble, sinó que van prioritzar interessos polítics i prou. Ara fan un nou gest cara la galeria. Un gest que per mi és purament teatral i que posa de manifest la seva incoherència. CIU mai va votar un projecte de cobriment a Can Feliciano. Ni ara ni abans. El més lamentable és que mentre ens acusa la Sra. Campoy de no tenir respecte per fer notes de premsa abans d'un ple, ella ja parla directament de drets urbanístics a Can Feliciano i aixeca espectatives urbanístiques. Carai tú, d'això en podem dir prudència?. Llàstima que la gent té poca memòria!. Per cert, CIU va votar en contra, i personalment vaig optar per no votar aquest punt per raons prou conegudes.

A continuació, s'aprova la revisió del "pla municipal de prevenció d'incendis forestals".

Al punt 6è s'aprova la Moció de CIU que demana millorar la imatge, enjardinament i entorn d'una de les principals entrades de Malgrat, concretament la de la nacional II-Avinguda Costa Brava. Estranyament aconseguim unanimitat. Dic estranyament perquè el regidor Don Valentín es va cuidar de recordar que ell "ja treballa sobre la qüestió". És un dir, és clar, però si així es queda més tranquil no el farem pas enfadar.  Des de CIU considerem que si el 2008 es va presentar la nova imatge de promoció de Malgrat i volem ser un municipi turístic de qualitat cal renovar aquesta entrada que és la que fa més visible la imatge del nostre poble. L'enjardinament deixa molt que desitjar i contrasta amb el d'altres punts del municipi. No parlem ja de la cartellera totalment obsoleta. En fi, que ho arreglin.

Finalment, dues mocions d'ERC. La primera sobre la redistribució d'espais a l'Ajuntament que va ser rebutjada pel govern amb arguments de pa sucat amb oli. La darrera demanant la nul.litat del judici a Companys. Totes dues van rebre el suport de CIU.

3 comentaris:

  1. El més lamentable és que mentre ens acusa la Sra. Campoy de no tenir respecte per fer notes de premsa abans d'un ple, ella ja parla directament de drets urbanístics a Can Feliciano i aixeca espectatives urbanístiques.
    D'això a dret se'n diu prevaricació.

    ResponElimina
  2. Doncs agafa i la denuncies al jutjat si ets tant valent/a.

    ResponElimina
  3. Les valoracions jurídiques es fan a l'àmbit que pertoca i no als blogs de manera anònima. Et recomano abans informar-te bé i assessorar-te degudament.

    ResponElimina