dissabte, 20 de març del 2010

PARLAR CLAR O NO PARLAR CLAR, AQUESTA ÉS LA QÜESTIÓ

Molts han estat els episodis que he viscut a partir del conflicte de Can Feliciano. Moltes experiències a diferents nivells. Des del punt de vista polític, humà i social. Experiències bones i algunes de no tan bones. El procés ha estat molt llarg i encara no s'ha acabat, tot i que alguns tinguin una pressa estranya per posar-hi punt i final. De tot plegat he aprés a valorar moltes coses. La lluita ha estat singular i ha passat moments de tot, però em quedo particularment amb la sensació que la reclamació popular a favor de preservar l'espai de Can Feliciano no s'acabarà perdent passi el que passi. Els entossudits a reduir la defensa de Can Feliciano a uns quants arbres més o menys han estat incapaços d'entendre que els arbres són simbols, i que la ferida o nafra de formigó que deixarà l'obra que volen començar amb tanta pressa serà un altre simbol. El simbol d'una manera de fer que pertany al passat i que no té futur. Un monument a l'estupidesa humana.

En el seu moment hi havia altres solucions que no es van ni voler plantejar. Però de tot el que he viscut i experimentat hi ha una cosa que em sembla d'una extremada irresponsabilitat. La gent adulta volem, entre altres coses, que el debat es faci des de la lógica i la transparència. No puc entendre que els debats sobre un tema tan polèmic es facin encara des del silenci o la mitja veritat. O és que no ens consideren prou madurs per afrontar la realitat des del rigor i la seriositat?.

Per exemple, em molesta particularment que es segueixi parlant sobre el calaix reforçat per a un futur cobriment.  En què quedem?.  L'ACA nega aquest extrem. L' enginyer municipal assegura que el projecte no té canvis que permetin afirmar aquest extrem. I doncs?. El pensen reforçar d'amagat durant l'obra?. Quina mena de burla és aquesta?. L'Administració pot actuar d'aquesta manera?. Quin exemple és aquest pels ciutadans que hem d'acatar les normes ens agradi o no?.

Aquesta actitud infantil del govern municipal d'autoenganyar-se i enganyar és irresponsable. Més irresponsable en el cas que realment s'enganyi als veïns amb promeses de futurs cobriments que no són possibles. Si es reforça per cobrir-se cal saber-ho. Si no es reforça que no es menteixi a la gent ni es generin falses espectatives d'aprofitaments urbanístics inexistents.

Si els actuals dirigents de l'ACA toleren i consenteixen aquesta manca de transparència queden ben retratats.  

12 comentaris:

  1. Com és que Malgrat Confidencial li interessa afirmar que els laterals estaran reforçats de manera que poguessin resistir un futur cobriment d’aquest tram?
    Malgrat Confidencial fa una informació sense haver contrastat la notícia amb l'ACA.
    Poc rigor periodístic

    ResponElimina
  2. No és poc rigor periodístic, que també, sinó més aviat un interessat rigor partidista de servilisme a la servidora i a la recerca d'un plat de sopa boba. Periodisme de baixa estofa que desacredita al col·lectiu professional que el practica i que a Malgrat prolifera espectacularment.
    - Ràdio Malgrat.
    - Butlletí municipal.
    - Malgrat confidencial.
    Tres eines de perversió informativa al servei d'uns objectius polítics que són propietat privada de la Campoy.

    ResponElimina
  3. En qualsevol cas no he fet crítica del que diu MC. Més aviat sóc crítica amb el posicionament oficial de mantenir-se obstinadament en el cobriment, un objectiu que mai va formar part de l'anterior projecte ni de cap que sapiguem.

    ResponElimina
  4. Baüme sind heiligtumer Wer ihnem zuzuhoren weiss der erfahrt die wahrheit

    ResponElimina
  5. Els arbres son sagrats ,qui sab escoltarlos descubreix la veritat

    ResponElimina
  6. Quina llàstima d'equip de govern que tenim, que no s'escolta a una part del poble, i que a sobre s'hi enfada perquè li qüestiona les seves decissions.

    És tant trist de la manera que han portat aquest tema de la riera, que em fa vergonya ser de Malgrat; on es fan les coses perquè a una senyora li vé de gust (i que al final ho ha portat al terreny personal, quan es tracta d'un tema del poble).

    En fi esperem que el sentit comú entri a malgrat en les pròximes eleccions.

    Ricard

    ResponElimina
  7. M'agrada la frase que ha escrit un anònim, però crec que es pot traduïr més exactament com "els arbres són torres sagrades, qui sap escoltar-los sap escoltar de veritat", no?.

    ResponElimina
  8. Malgrat Confidencial ha suprimit l'afirmació que havia fet dels laterals reforçats.
    Els hi han fet obrir els ulls?

    ResponElimina
  9. Malgrat Confidencial ha suprimit l'afirmació dels laterals reforçats.
    Algú els hi ha fet obrir els ulls

    ResponElimina
  10. Hola:
    Segueixes mantenint un bon nivell, molt bé.

    ResponElimina
  11. no teniu ni idea quan parleu de rieres. Per molt que digui l'ACA, els laterals es reforçaran per a edificar en un futur tal i com ha passat a tots els llocs on així s'ha fet. Mireu l'exemple de Lloret. Sou una colla de badocs tots plegats. Temps al temps.

    ResponElimina
  12. Per edificar on? damunt la riera?. No penso que creure en la legalitat sigui ser un badoc. Si el que dius és cert serà molt greu. Els projectes s'aproven i es posen a exposició pública. Si deprés passa el que tu afirmes estem davant un frau.

    ResponElimina