diumenge, 15 de novembre del 2009

CANVI D'ESCENARI



Alguns ho diem fa temps. Avui ho diu el Rajoy a La Vanguardia. El PSC ho nega, però ja sabem que el Sr. Patxi López feia el mateix durant la campanya electoral a Euskadi, no?. Només cal buscar per internet un vídeo que corria per la xarxa després de les eleccions basques i el pacte PSE-PP. Què aquí no és el mateix? Està per veure!. A Malgrat funciona, i cada cop que les protagonistes fan balanç del pacte diuen estar més que satisfetes del resultat i amb ganes de repetir. M'ho deia una persona molt propera al PP local i habitual dels plens municipals, el pacte PSC-PP té futur i ja es parla del proper mandat a Malgrat. A la vista de com van les coses a nivell nacional no m'estranya gens ni mica. Si tu no hi vas ells tornen?. Ara sí. Més clar que mai.

13 comentaris:

  1. Ganes de marejar la perdiu que tens reina. Ves que si no us afanyeu, els sociates s'us avançaràn amb el pacte per la Generalitat.

    ResponElimina
  2. Es dolent un pacte de govern PPC-PSC? I per què hauria de ser millor un pacte CIU amb qualsevol altre, si aquest últim partit sempre ha pactat amb el millor postor?

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Hi ha comentaris que realment aporten poca cosa, però el segòn m'agrada. Per què ha de ser un millor un pacte de CIU amb qualsevol altre?, Carai, li preguntes a la portaveu de CIU?. Doncs, perquè tenim projecte, programa i una idea de poble. Una cosa precisament que no té el PP, oi?. Quin model de poble té el PP a Malgrat?.

    Què CIU pacta al millor postor? a Malgrat? Fals. Siguem sincers, aquest mandat era fàcil pactar a Malgrat amb el PSC. NOmés calia votar contra l'arbreda i empassar gripaus que, finalment, és el que va fer el PP. Tot legal. Tot legítim, però amb un preu que CIU no va acceptar i penso que això és públic i notori.

    Per cert, esborro el darrer comentari per no saber de qui parla.

    ResponElimina
  5. Neus, a vegades crec realment que tens memòria sel.lectiva. No em crec que després del 27 de maig et quedèssis amb els braços creuats.

    ResponElimina
  6. Si tu ho dius..... Salta a la vista que vam començar a treballar immediatament i no hem parat.Oi?. Memòria selectiva?. M'hauras de dir en quin sentit.

    ResponElimina
  7. Algunes coses les poses al rebuig i d'altres a les andròmines.

    ResponElimina
  8. Tatari, tatarí... arriba Duran i Lleida per salvar CiU si en Mas se la torna a fotre. Esteu frisant per pactar amb qui sigui (escepte els pobres d'ICV, perque són uns cabuts) i tocar poder (anava a dir calé, però potser m'ho borraries).

    ResponElimina
  9. Penso que un pacte entre el PSC i el PP és possible, encara que no el trobo probable en les circunstàncies actuals. El cas del País Basc és diferent, ja que el PNB governava des de feia molts anys, i el fet que anés una temporada a l'oposició servirà per netejar les institucions.

    Pel que fa a Catalunya, ni el PSC ni CiU ho tenen massa senzill per poder governar si no és amb el suport d'altres partits. Examinem les opcions:

    CiU + ERC - per a mi una bona solució, però complicada. Ja se sap, entre cosins, la relació no és massa bona.

    CiU + PP - ja hem vist que la conseqüència del darrer pacte va costar les eleccions a CiU.

    CiU + PSC - solució provisional, que podria durar una legislatura, tal com ho han fet a Alemanya, per fer funcionar l'estatut i construir une noves bases pel país.

    PSC + PP - només si el PSC no accepta perdre el paper principal al govern. Probablement al PSC li passaria com a CiU quan ho va fer.

    PSC + ERC + ICV - un altre tripartit és gairebé segur que no es podrà repetir.

    Així doncs, sense excloure uns possible aliança PSC + PP, penso que hi ha altres aliances que tenen més probabilitat de sortir.

    ResponElimina
  10. Neus, sóc el del segon comentari. Només aclarir que em refereixo a un pacte autonòmic i no local.
    Crec que amb l'Alícia Sanchez Camacho teniu una bona rival; al menys d'entrada, desprès pot portar sorpreses.

    ResponElimina
  11. Gràcies per l'aclariment. No tenia clar si parles de pacte local o a nivell de Catalunya. Només dir-te que un pacte PSC-PP aritmèticament serà difícil, però si sumen es fa, igual que es farà el tripartit 3 si surt la suma. De totes maneres, els pactes de CIU no han estat al millor postor. T'equivoques. Han fet funcionar el país durant molts anys, cosa que avui està clar que no passa amb altres pactes. Els pactes de CIU tampoc van suposar repartir cadires i quotes de poder. Vet aquí la diferència. El pitjor del tripartit és l'engranatje de quotes de poder que han fet. Mira al País Basc com això no s'ha fet. El PP no té cadires al govern, i això segur que evitàrà el colpase que ha patit Catalunya.

    ResponElimina
  12. Nena no diguis que els pactes de CIU tampoc van suposar repartir cadires i quotes de poder, 23 anys al poder mira si en van repartir de quotes i cadires, aquests dies ja es veu a les notícies que ha passat a alguns.

    ResponElimina
  13. Perdona, guanyar repetidament unes eleccions de forma clara i contudent no sé com ho entens, però jo no ho puc interpretar com una repartiment de quotes de poder. (el tractament de "nena" em resulta poc afortunat)

    ResponElimina