divendres, 5 de març del 2021

8 DE MARÇ. EN MARXA!




S’acosta el Dia Internacional de les Dones. El 8 de març. Una jornada reivindicativa que enguany arriba en un context especialment complex que fa més necessària que mai la lluita i la reflexió en clau  de feminisme. El perill real de fer passes enrere justifica sobradament la mobilització. Comparteixo la idea de que impedir les marxes per raons de salut és oportunisme i criminalització del feminisme.

Ara mateix ens trobem en plena lluita contra una pandèmia que ens ha esclatat a la cara. La hòstia ha estat descomunal, però ens ha permès veure amb claredat que l’alliberament que pensàvem haver aconseguit potser no era un “alliberament real”. El confinament ha estat especialment dur amb les dones, i les dades apunten a Catalunya que les dones hem patit un major risc d’exposició a la malaltia que els homes.  La pandèmia ha fet evident que també hi ha una bretxa de gènere que es pot identificar en relació a la situació laboral d’homes i dones davant la COVID-19 (mireu l’anàlisi d’Ester Fayos a la publicació Directa).

I en aquest context una ombra de foscor apareix a l’horitzó. Contemplem atònites com la irrupció d’una extrema dreta desfermada ha trobat una clara estratègia electoral en la “política antifeminista”. Un avís a navegants que posa de relleu que en aquest escenari, el feminisme, el seu rearmament i la lluita col·lectiva serà cavall de batalla i l'opció imprescindible per avançar i barrar el pas al feixisme.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada