dimarts, 24 de març de 2015

DONEM UN NOU IMPULS A MALGRAT

El passat divendres 13 de març vaig presentar amb els companys de l'agrupació de CIU a Malgrat de Mar el meu compromís amb Malgrat i el full de ruta pels propers anys en un acte molt emotiu per mi per moltes raons. En primer lloc, perquè el lloc escollit per donar el tret de sortida era el mateix lloc en el que em vaig presentar com a candidata per primera vegada l'any 2003 i això comporta una gran càrrega d'emocions. Quan fas la vista enrera recordes moltes coses viscudes, moltes il·lusions, moltes decepcions, moltes batalles i moltes absències, la més important la del Francesc. Aquesta és la primera gran batalla que enfronto sense tenir-lo al costat i és dur.
D'altra banda, perquè encetem el camí després d'un trencament dolorós per l'agrupació de CIU a Malgrat, un procés en el que hem optat des del primer moment per mantenir un silenci respectuós, però des de la fidelitat i lealtat al compromís assumit el 2011 amb els malgratencs. 
 Finalment, emocions perquè Convergència i Unió es presenta amb un projecte renovat i molt treballat que sota el lema "Tota una altra història"  pretén liderar el futur govern de Malgrat. Per això vaig posar l'accent en reivindicar la coherència i el ferm compromís de Convergència i Unió amb Malgrat, un compromís que fa inevitable que des del govern o des de l'oposició s'hagi mantingut sempre una actitud constructiva. En aquest sentit, vaig destacar que tot i les dificultats internes que no amaguem, i haver estat a l'oposició tot el mandat 2011-15, Convergència i Unió ha estat determinant per garantir l'impuls de projectes per nosaltres indispensables com la remodelació del Passeig Marítim, la rehabilitació del pavelló de l'Avinguda Tarragona, la millora de places com la Plaça Rosend Giol i Figuerola, que s'arregli el carrer del Rost, les millores urgents del CEIP Marià Cubí, el fraccionament de l'IBI i el projecte d'accessibilitat del pas del Nacional II a Can Palomeras.

Ara penso que és el moment de fer un compromís amb una nova filosofia de treball i amb un nou estil de govern que trenqui tópics i prejudicis i que aposti de veritat per escoltar i sumar esforços de tots aquells que tenen inquietuts i propostes per Malgrat. Ara és hora de visualitzar una política local diferent, més enllà dels partits polítics i les candidatures, des d'un compromís que no és altra cosa que l'aposta ferma per aquest poble, i pel convenciment que Malgrat ofereix encara moltes oportunitats que s'han de posar en valor per donar un nou impuls al poble i superar les dificultats actuals, perquè entre tots podem traçar un camí amb fites que poden ser tant ambicioses com vulguem.

La proposta de CIU per Malgrat ha de permetre donar un nou impuls a Malgrat per encarar el futur amb un poble modern i capdavanter a partir d'un programa no hem improvisat ni és la cópia de ningú, sinó que ha estat treballat des de les reunions i converses amb molts malgratencs, recollint suggeriments i aportacions a peu de carrer amb les carpes informatives que fa més d'un any que CIU està realitzant a Malgrat i amb el fruit de les jornades d'economia local que la federació va celebrar el passat novembre en les van participar representants de diferents àmbits econòmics de Malgrat. Totes aquestes aportacions les hem estructurat en una proposta que presentarà tres eixos bàsics traduits en 3 punts:

1.- Aixecar l'economia. Un poble creatiu i d'oportunitats. Un poble modern i capdavanter. Apuntem  la necessitat de crear una potent àrea de promoció econòmica capaç de canalitzar les iniciatives de la gent i ser un autèntic motor econòmic de Malgrat, necessitat d'encarar la dinamització del Polígon Industrial per crear un veritable Parc d'Activitats que promogui i fomenti la instal·lació de noves empreses. Tot això continuant apostant per les assignatures pendents: Nou Passeig Marítim, recuperar una mobilitat i circulació lógica als carrers de Malgrat, desbloquejar l'Avinguda Barcelona o resoldre la sortida de la riera al mar.

2.- Un poble per les persones. Reforç i optimització dels serveis socials d'atenció primària per donar millor servei a la gent, més recursos i atenció per la gent gran.

Aposta per la millora de la capacitació i formació de la nostra gent. Un poble educador. Un poble al costat de la cultura local. 

Aposta per les polítiques culturals. La cultura com a element dinamitzador i generador d'activitat a partir de 3 grans propostes: la creació de l'Institut Municipal de Cultura de Malgrat com organisme per la promoció de la cultura local i agent impulsor del primer gran projecte museístic a Malgrat, l'impuls d'un Parc de les Mines com a creació d'un espai que barregi activitat científica i divulgativa, activitat natural i promoció i oferta cultural del municipi, i una nova proposta cultural i urbanística en el centre històric de Malgrat. Un NOU LICEO en forma de recuperació de l'antic Liceo com a nou local polivalent per a ús de teatre, cinema, sala de ball...Una proposta que CIU posa a debat sobre la taula amb l'objectiu de rehabilitar i revitalitzar uns mateixos espais que han tingut un gran protagonisme cívic i cultural molt singular per a les generacions precedents de Malgrat, una infraestructura cívica i cultural acompanyada d'un nou entorn  que ha d'omplir  el buit d'espais que permetin ampliar l'oferta cultural, resoldre l'aparcament soterrani i sigui una solució urbanística que dinamitzi el centre de Malgrat.

3.- Un Ajuntament transparent, més proper i més eficient.

I tot aixì sense oblidar que volem un Malgrat al costat del procés que fa el nostre país, un Malgrat al costat dels altres municipis defensant les nostres institucions i els nostres drets com a poble.

Des d'aquest moment m'ofereixo per encapçalar aquest nou Ajuntament que tots volem, i ho faig des del compromís amb una nova filosofia de treballa i una nova forma de governar. En els propers dies anirem desgranant cada eix del programa i explicant amb més detall un conjunt d'idees i propostes molt ambicioses i agosarades que hem preparant amb molta il·lusió.  Us convido a acompanyar-nos en aquest procés apassionant de donar UN NOU IMPULS A MALGRAT, de pensar i imaginar el Malgrat del futur.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada