diumenge, 14 de desembre del 2014

MALGRAT RECUPERA ELS LLUMS DE NADAL AL CARRER

Malgrat ja llueix els llums de Nadal. Des de fa dies els carrers de Malgrat s’han omplert de llum amb l'objectiu d’alegrar les festes i d'incentivar el consum nadalenc. Però el cert és que l’enllumenat de Nadal que avui llueix Malgrat ha agafat per sorpresa a més d’un, acostumats com estem a un govern municipal que ha mostrat més aviat poc interès en engalanar els carrers i potenciar el comerç local. 

De fet, convé recordar que històricament els comerciants de Malgrat són els que han portat la iniciativa de la decoració nadalenca, i els que han fet l'esforç econòmic més gran. Sovint amb poca col·laboració de l'Ajuntament i escoltant retrets i discursos sobre si llogar o comprar els llums, o sobre qui havia de pagar la despesa. Tot plegat discursos que avui cauen pel seu propi pes davant l'evidència de que la majoria de les ciutats i pobles del món fan un esforç per omplir de llum els carrers per Nadal i alegrar una mica la vida dels seus conciutadans. Què això és afavorir el consumisme?. Sens dubte, però la realitat quotidiana de la majoria de la gent ja és prou dura en aquests moments com per a sobre renunciar a posar una mica de llum o il·lusió durant uns dies. 

Així, doncs, una de les principals novetats de l'enllumenat d'enguany és que qui assumeix la iniciativa i el cost és el propi Ajuntament, que es fa càrrec de la despesa de lloguer (sí, lloguer!!!!) i de la instal·lació de les decoracions nadalenques. Sens dubte, això ha permès estendre les llums a més carrers i punts del municipi, així com renovar la decoració amb alguna sorpresa com els arbres de llumetes de la Plaça Anselm Clavé i la Plaça de l'Esglèsia. Una idea que celebro i trobo molt encertada. 
 

De fet, fa temps que des del grup de CIU hem vingut exigint al govern municipal que davant la crisi i el context que hem patit els darrers anys –que ha afectat al comerç del poble-  l'Ajuntament es fes càrrec de la il·luminació nadalenca dels carrers. Per CIU les festes de Nadal són una oportunitat per donar un impuls al comerç local -que ja pateix prou per l'actual context econòmic -, per això vam reclamar ja el 2013 al govern municipal que fes l'esforç de planificar una campanya seriosa per explicar els avantatges de comprar al nostre municipi i el que això suposa per l'economia local, així com que es recuperés la il·luminació nadalenca dels carrers. La resposta arriba un pèl tard, però vol reparar l'oblit i descuit dels darrers anys en que els malgratencs no hem pogut gaudir de la tradició d'engalanar els carrers. 

 

Benvinguda sigui aquesta bonica tradició que permet gaudir dels carrers amb família i amics!. 

 

1 comentari:

  1. Enguany sí que fan goig els carrers de Malgrat amb l'enllumenat.
    És cert que en anys de crisi es pot considerar una fotilessa decorar-los i que hi ha coses més importants, però no semblava Nadal amb els carrers tan apagats.
    Esperem que no només serveixin per ajudar al comerç del poble sinò que també ajudin a passar amb alegria aquests dies.

    ResponElimina