dimarts, 28 d’agost del 2012

EIX VERTEBRADOR


He anat a fer unes fotografies de la riera al Can Feliciano, aquest espai natural que teníem al mig del poble i que han convertit en això que avui els entesos anomenen  “eix vertebrador”. L’espai ara mateix és un femer, i no ho dic jo. Aquest mes d'agost és el tema recurrent de conversa d’aquells que van de passeig i tenen una estona per aturar-se a contemplar "la bellesa" de l’ indret.

Per ser un espai de pas la veritat és que està ben abandonat. Creixen les males herbes, baixa un riuet d’aigua sospitosa que gairebé no es veu per l’acumulació de porqueria, però suficient per  estancar-se sota el pont i convertir-se en hàbitat privilegiat de mosquits i altres insectes. Està brut. Hi ha plàstics i grafits, sense comptar en l’estat d‘inseguretat i brutícia en que han deixat les parets dels veïns d’aquest tram.

Aquest estiu ha plogut poc o gens, però tot aquest material acumulat anirà aigües avall quan arribi la pluja. Això sinó fa un tap sota el pont del nostre flamant eix vertebrador.

Pel que sembla, alguns pensen que el formigó estalvia la neteja. Els recomano que donin un cop d’ull i prenguin mesures per evitar l'efecte d'una claveguera a cel obert. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada