dimarts, 3 de gener del 2012

QUE DEMANO AL 2012?


La realitat és que el 2011 ha estat un any estrany. Personalment, ha estat un any molt carregat, tant a nivell personal com a nivell polític. A nivell general, el 2011 ha estat l’any en que ha mort el cap de l’organització terrorista més gran del món, han caigut dos dictadors, Alemanya marca el compàs a Europa, els britànics van a la seva, a Japó han viscut el pitjor accident nuclear des de Chernobil, Obama no ha respòs a les expectatives que va aixecar,  la crisi ha continuat fent estralls, hem tingut eleccions municipals,i hem acabat l’any amb una nova majoria del PP governant Espanya. L'únic consol és que el Barça segueix guanyant. Definitivament, el 2011 no ha estat el millor any de la meva vida. Ara bé, el món trontolla , però a Malgrat res no canvia. Cauen dictadors i règims, però aquí seguim sota el règim PSC-PP, com atrapats en el temps, atrapats en  aquest final de cicle indefinit. Cal pensar-hi, perquè a la vida res no passa perquè sí, i tinc molt clar que el que passa té conseqüències més aviat o més tard.

De fet, la lectura dels resultats electorals de les passades municipals  a Malgrat era molt clara, però alguns no han volgut escoltar la veu dels ciutadans. Els ciutadans de Malgrat ens van demanar diàleg i un gran consens. Ens van demanar un govern de majoria, un govern que sumés tantes veus com fos possible per afrontar els reptes que tenim per davant. Però alguns polítics no escolten o no volen escoltar, altres es mouen amb prejudicis fins que és massa tard i, altres realment no tenen cap projecte de poble al cap i massa feina a  procurar per ells mateixos. Clar que el temps acostuma a posar les coses en ordre, la llàstima és que el temps perdut resulta irrecuperable per un poble.
 
Així que no sé que ens portarà el 2012. D’entrada el número em sembla més agradable a la vista, però tampoc és senyal de res. En principi aquest any sembla que continuarem en crisi i això vol dir que haurem d’incorporar tots plegats noves visions sobre moltes coses que fins ahir semblaven segures. Fins i tot, alguna profecia diu que aquest any s’acaba el món, què ja seria mala sort després de tant patir. En fi, que més val posar-hi una bona tassa d’optimisme si de veritat volem afrontar l’any que comença. A nivell personal demano poca cosa. Salut, fonamentalment. Salut per aquells que m’estimo. I per Malgrat, doncs penso que aquest serà un any en el que haurem de parlar molt d’esforç, dedicació, compromís, solidaritat ..en definitiva, dels valors que defineixen un poble. 

Aquests valors han d'impregnar la política municipal  si volem sortir de la situació que tenim amb éxit. En èpoques de crisi és quan aquells que ens dediquem a la política hem de demostrar la veritable capacitat de gestió i fins on arriba la nostra capacitat de diàleg. En temps de crisi, és quan pots veure la capacitat de qui et governa a l’hora de prioritzar projectes o posar noves idees sobre la taula, però és també quan podem apreciar l’autèntic tarannà de cadascú. El nostre grup municipal es va oposar el passat novembre al pressupost municipal per aquest 2012, perquè no compartíem el concepte d’apujar impostos i no invertir. Hem intentat explicar que nosaltres volem prioritzar aquells projectes urbanístics que comportin també dinamització econòmica. Per això, sense deixar de dedicar esforços al manteniment de carrers i voreres, pensem que ara és el moment de prioritzar un projecte com la renovació del Passeig Marítim, endreçar la façana marítima de Malgrat, encarar el tram final de la riera de sortida al mar, i desencallar l’obertura de l’Avinguda Barcelona.  

No sabem si l’any que ara s’inicia s’impulsaran aquestes obres, perquè la veritat és que el govern que tenim no sembla treballar amb una agenda planificada, i el pressupost recentment aprovat poca cosa apunta. Tot i així, desitjo que amb l’any es corregeixi el rumb. El meu compromís i el del grup de CIU és seguir treballant per fer-ho possible, i estem oberts a parlar amb tothom per tal d'impulsar projectes estratègics importants que el poble necessita. Ara bé, per això penso que cal una nova governança local, una manera diferent de fer política local que no depèn només de nosaltres. Potser caldrà desfer i fer-nos enrera en algunes coses, prioritzar-ne d’altres, per poder seguir avançant.

Sabem que no és temps de continuar prometent si no tenim clar que hi hauran recursos, però també sabem que si no ens fixem objectius ambiciosos no avançarem. Governar no serà senzill, i fer oposició tampoc. A un costat i altre caldrà realitzar un gran exercici de responsabilitat. Veurem qui està disposat a fer-lo. N’anirem parlant, però vull començar l'any deixant escrit que, qui vulgui el nostre suport haurà d’assumir que cal fer sacrificis, però que això no vol dir renunciar a l'entusiasme i a la il·lusió per tirar endavant projectes de futur que Malgrat necessita, si volem continuar sent un poble  que ofereixi oportunitats per viure i treballar.

Bon 2012 a tots i a totes. Procureu ser feliços. Recordeu que les profecies maies diuen que el món s'acaba el proper 21 de desembre. Que no ens agafi empipats els uns amb els altres! 

*Publicat al MalgratConfidencial.cat
*Publicat al Maresme360

1 comentari:

  1. Sobretodo pienso que en momentos delicados de la vida personal y profesional lo importante es tener quien te quiera y te rconozca, y tu lo tienes tu familia y tus compañeros de grupo entre los que yo me incluyo,animo y adelante seguro que puedo decir en nombre de muchos.
    Boronat

    ResponElimina