Des de Convergència i Unió ja hem anunciat públicament que l’eix central de la nostra proposta per a les properes eleccions municipals serà la presentació d’un projecte econòmic per Malgrat, d’una estratègia que permeti superar la difícil situació actual. I això, ho podíem fer de moltes maneres. Podríem fer-ho de manera unilateral, amb un projecte basat exclusivament en idees i propostes pròpies, però pensem que dissenyar un full de ruta requereix la participació directa dels malgratencs i malgratenques, perquè no és tracta d’avançar i prou, sinó de creure’ns, tots plegats, que som capaços de fer-ho, que Malgrat és capaç d’anar endavant i d’establir les bases per a una economia que ens porti estabilitat per molts anys.
Per això, hem endegat una campanya basada en la participació, en el diàleg, en escoltar a tothom que vulgui afegir-se a aquesta proposta de treballar plegats per un futur millor. Personalment crec, i ho defenso, que el consens és i serà l’eina bàsica i necessària entre l’administració local i els ciutadans per poder endegar iniciatives de tota mena, perquè ja no és suficient amb la decisió política o amb l’inversió municipal. Cal, aplegar esforços, sumar iniciatives, unir voluntats i, sobretot, cal que tots caminem cap a la mateixa direcció.
I és fruit d’aquest treball, del contacte diari amb molts malgratencs i malgratenques, que sorgeixen un munt d’idees i propostes que intentaré resumir. D’una banda, està clar que hem de seguir treballant per dotar de competitivitat, de prestigi i de projecció el nostre sector turístic però, abans, cal millorar alguns aspectes essencials de la nostra oferta turística, com és el cas de la incorporació de nous continguts a la mateixa, basats en el nostre patrimoni, en la nostra història, en la nostra activitat, en el nostre paisatge, però com també és el cas, d’una façana marítima digna, capaç d’actuar com a atractiu i com a referent; una façana marítima que vagi molt més enllà del que estrictament és el Passeig Marítim. Ja hi estem treballant.
D’altra banda, és evident que el nostre comerç està en regressió, que pateix una sagnia constant de tancaments d’establiments. No només hem d’aturar aquesta tendència negativa, sinó que hem de fer el possible per dinamitzar els establiments comercials de la vila, posant en valor l’especialització, la proximitat, l’oferta, nous serveis i noves activitats, facilitant la implantació de nous comerços que aportin quelcom a l’oferta, generant confiança, millorant l’atenció i, promocionant entre el mateix poble el seu coneixement.
I no em vull oblidar de la pagesia, que malgrat les dificultats, segueix essent un important sector pel nostre municipi. Cal donar un cop de ma, sobretot en temps difícils, promovent els productes propis, la marca de qualitat, facilitant l’accés a l’agricultura a molta gent que voldria dedicar-s’hi, facilitant la venda de productes en el mateix poble i col•laborant amb les seves iniciatives. Ens queda molt per fer.
Cada vegada, la industria s’allunya més del nostre poble, com passa arreu del país, però seguim tenint un teixit empresarial prou important, de petites empreses, de petits tallers que sovint ni el mateix poble coneix. Tenim un polígon que és com si no el tinguéssim, vivim d’esquenes a ell, i cal obrir-lo al poble, donar-lo a conèixer per saber tot el que ens pot oferir. Dinamitzar aquestes empreses mitjançant el coneixement i facilitant al màxim la implantació de noves i, especialment, aquells projectes que puguin sorgir dels joves, dels joves emprenedors que n’hi ha i molts.
No em puc estendre, però és evident que davant nostre s’obren moltes oportunitats, que ens hem de posar d’acord sobre quines són més vàlides i quines són més viables. I estic convençuda que amb la col•laboració de tots, amb el treball comú, serem capaços de treure’n profit, de traduir aquestes mateixes oportunitats en estabilitat econòmica i social. Per això, us convido a començar a treballar, a no perdre-hi ni un minut més, a no deixar passar cap més tren que pugui condicionar el nostre futur. Hem perdut masses anys pensant que el progrés estava en les obres, en les infraestructures, en els equipaments i, ara, el que cal són les persones, les seves iniciatives i el suport d’un poble i l’Ajuntament ha d’estar al seu costat. Nosaltres, i aquest és el meu compromís, hi serem.
Notícia El PUNT 9 de febrer de 2011
Notícia El PUNT 9 de febrer de 2011
Parla una mica dels/ de les "oportunistes" de Malgrat....
ResponEliminaQuan dius "facilitant la implantació de nous comerços" i "facilitant l'accés a l'agricultura a molta gent que voldria dedicar-s'hi", que vol dir exactament?
ResponEliminaLa línia estratègica concreta la podràs llegir al programa, però et puc avançar que proposem activar un Pla d'Acollida i acompanyament de nou comerç que faciliti la implantació de noves activitats. Una de les idees és crear un espai d'autoempresa al que qualsevol persona interessada en obrir un comerç pugui rebre assesorament i informació personalitzada sobre normativa sectorial, etc.
ResponEliminaEl petit comerç passa per moments difícils i calen mesures que ajudin a reactivar-lo. Trobes normal que quan l'economia funcionava s'impulsés un pla de dinamització comercial i que ara que el moment és complicat no es faci res ni s'actualitzi?. És per això que cal activar un Pla d'acollida que faciliti l'implantació de nou comerç i que a la vegada afavoreixi al comerç local i tradicional. Ampliar l'oferta és important, però definint el mix òptim que es necessita per configurar una oferta atractiva i que eviti situacions anteriors que ens hanperjudicat. Per exemple, la implantació sense ordre de immobiliaries i oficines bancàries van disparar els preus i ara es tradueix en locals buits. S'ha de gestionar l'ús comercial si es vol consolidar una bona zona comercial i definir el mix adequat. Cal desenvolupar d'una vegada instruments que assegurin que les noves implantacions comercials del futur complementin l’oferta existent i protegir les zones comercials. La crisi ens dona aquesta oportunitat. Ara és el moment d'evitar la implantació de serveis no comercials que trenquen continuïtat: despatxos, tallers, assessories, oficines bancàries, etc. que fàcilment es poden implantar en carrers continus o molt propers als eixos més consolidats, protegint, per tant, aquells locals més estratègics perquè s’hi ubiquin botigues , serveis comercials o restauració.
També és el moment d'evitar la implantació de comerços o establiments que puguin desvirtuar el posicionament de la zona; comerços de gamma baixa de poca qualitat.
Disposem d'un anàlisi quantitatiu i qualitatiu de l'oferta comercial que actualment existeix al municipi i dels hàbits de compra. No creus que això ha de servir per fer propostes?.
Encara es mes absurd que l'anterior proposta anti-crisi de remodelar el passeig maritim quan el pressupost te un deute del 100%.
ResponEliminaAra en moments de 20% d'atur, la solucio es especular alhora de permetre obrir noves empreses a Malgrat de Mar perque nomes es vol feina de qualitat que no alteri la inmaculada imatge internacional.
En comptes d'aquesta obsesio per les "façanes", perque no t'esforces per intentar arreglar els infinits petits problemes que efecten el poble?
Aquests petits problemes van desde petites ajudes als comerços i empreses petites, manteniment en condicions de les places i edificis publics (en comptes d'ostentoses reformes), per exemple.
I ja no parlar de les nomines de l'equip de govern, obviament s'ha d'exigir nomes publiques, penjades a internet a la pagina de l'ajuntament de malgrat de mar, cada mes, obligatori.
Que la gent vegi els sous desvirtuats i ho pugui comparar amb el seu dia a dia mileurista. Si no tinc mal entes la Conxita que tan aprecies nomes cobra 50 mil euros l'any aquest 2011, s'ha rebaixat una mica el sou que ja tocava, es que pujarsel a 77 mil entre 2007 i 2010 quan les pymes queien per efecte domino de la crisi es una cosa molt raonada.
Tot i que sincerament, si jo fos politic, hem corrompria fins la medula i exigiria un parell de becaries de bon veure.
Que hi diu vosté, acceptaria el sou de la seva predecesora o en senyal d'austeritat exerciria per ofici?
Firmat: malgratenc. malgratenc111@yahoo.es
No comparteixo gens el que dius. En temps difícil és quan no ens hem de resignar i hem de fer apostes estratègiques de futur. No sé que té d'ostentosa la proposta que he intentat resumir adreçada al petit comerç local, però vaja. Tot i així, estic disfrutant del debat. Gràcies. És estimulant.
ResponEliminaPer cert, els sous dels regidors i l'alcaldessa són ben públics. Els pots demanar o llegir l'acta de la sessió ordinària del ple de juliol del 2007 o la darrera d'aquest passat 2010 en que es van retallar pel Decret de mesures de reducció del dèficit del Govern.
El darrer comentari no m'agrada tant, sobretot per la nota sexista de les "becaries".
Parlo de publicar los nomines mensuals, cada mes.
ResponEliminaEls sous actuals d'alcaldesa i regidors son els mateixos que hi havia durant el 2003-2004, despres de la reduccio, per tant es obvio que durant aquests ultims 5 anys havien augmentat considerablement. Al 2003 no hi havia crisi, per tant els sous segueixen siguent terriblement ostentosos i inmorals quan hi ha families amb tota la gent a l'atur.
Tot i que et semblen sexistes els meus comentaris, no vas respondre al seu moment en mesures per solucionar el 17 milions de deure de l'ajuntament i tampoc has respos ara en si estaries disposada a heredar integrament el sou inmoral de la Conxita o si treballaries por vocacio.
Es lu que te el fals l'altruisme i manipulacio, la Conxita es una gran mestre, defet ella ho fa quan les persones li demanen que arregli les voreres i ella parla sobre l'importancia de la gent amb cadira de rodes i l'estudi necesari per l'amplada de la vorera.
Tornemi, quina solucio tens a llarg plaç per deixar el balanç a 0 i solucionar els 17 milions d'euros de deure?
Treballaries per vocació per destinar el sou a solucionar aquest deute?
Firmat: malgratenc. malgratenc111@yahoo.es
Hi ha coses que anirem explicant durant la campanya.
ResponEliminaEls sous no s'han incrementat des del 2007, s'han retallat.
No sé que consideres "sou inmoral". Aquest és un aspecte que em guardo també per desgranar durant la campanya.
Penso que per vocació ja hi treballo.
La darrera pregunta és, per què penses que el balanç s'ha de deixar a 0?. Penses que un Ajuntament no ha d'estar mai endeudat?
falten comentaris, oi?
ResponEliminaCrec que no. En qualsevol cas jo no n'he eliminat cap. T'ho asseguro.
ResponElimina