dilluns, 6 de desembre del 2010

SANT NICOLAU ENSOPEGA AMB UNA PILONA, NO TROBA APARCAMENT I ARRIBA TARD A L'OFICI SOLEMNE
















Avui, festivitat de Sant Nicolau, hem anat a fer la volta obligada al Mercat de Sant Nicolau que celebra 30 anys. Apretadets entre la gent -com mana la tradició- ens hem deixat anar pel carrer Desclapers entre plantes, turrons, embotits, formatge, herbes, cagatiós i fesols, que ens saludaven cordialment al nostre pas. Els comerciants ens han obsequiat amb una sensacional bossa que m'he penjat al braç ràpidament. Tot seguit ens hem arribat a l'Ajuntament per  felicitar la festa als gegants de Malgrat, però tenien convidats i estaven molt enfeinats fent d'amfitrions. 

A les 12 hem anat al solemne ofici de Sant Nicolau,  perquè és Festa Major i la coral Atzavara cantava els goigs en honor del nostre Sant Patró. La missa ha estat concelebrada, però alguns dels mossens han fet tard "al no trobar aparcament i haver-se trobat problemes amb una pilona". Bé, més o menys és el que de forma molt simpàtica ha dit el mossen al començar. De fet, s'ha confirmat, perquè uns minuts més tard  dos mossens han entrat de puntetes a l'esglèsia i s'han col·locat discretament al seu lloc. I és que a Malgrat no s'escapa ni Déu. Ni Sant Nicolau té comandament per obrir les pilones, i em sembla bé. O tots moros o tots cristians, oi?.

Finalment, a la sortida corredisses. Com sempre la programació fa coincidir amb "sana intenció" versots, ofici i vermut de les dones. Ho fan perquè així fem salut mentre anem correns d'un costat a l'altre. Els versots molt ocurrents s'han referit a "la farola", és clar. Més tard hem fet el vermut amb l'Associació de Dones de Malgrat. Aquest cop a cel obert. A les peixeteries velles i sense sostre. Alguns malgratencs preocupats ens han fet saber que l'espai no els agrada, i que si l'objectiu és deixar-ho com era abans que  les autoritats han de donar un cop d'ull a la foto que hi ha a l'entrada del mercat municipal,. Sembla que s'han oblidat de posar arbres, la part del lateral de l'edifici municipal era coberta i tenia un mur amb portes per tancar el recinte. En fi, prenem nota pel programa electoral: "Recuperar la coberta de les Peixateries Velles". Bona Festa Major!
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada