dilluns, 8 de novembre del 2010

DES DE LA CÀMERA DEL PLE

Començo el meu resum amb un petit advertiment. Aquesta no és l'acta del ple ni ho vol ser. Ho dic, perquè després hi han comentaris de gent que encara no sap que és un blog personal. Respecto totalment les diferents visions que es poden tenir d'un mateix fet , però lógicament jo ho explico com ho veig. De fet, la història de la Càmera del Ple va sorgir de la necessitat d'explicar les coses que passen al ple més enllà del formalisme, i després de constatar les mentides que diuen els actuals integrants del govern. No sé si ho recordeu, però a la sala de plens es va instal·lar una càmera al principi del mandat i es va justificar la despesa dient que era per fer difussió dels plens, una explicació que el temps s'ha encarregat de demostrar que era una falsetat.

Així, la sessió del ple de novembre s'enceta amb la sala més buida del normal. Cinc persones de públic i tres periodistes. Un fet que per sí mateix ja diu moltes coses. S'aprova l'acta i el Sr. Secretari exposa el punt relatiu a la modificació pressupostària. De fet, els punts 2 i 3 de l'ordre del dia fan referència a modificacions per ajustar-se a la nova normativa que restringeix la capacitat d'endeutar-se dels Ajuntaments en els propers exercicis. S'exposen també alguns ajustos de les actuacions i es concerten crèdits per un total de 4.250.000 euros per finançar inversions diverses. Els punts s'aproven amb el vot del govern i les abstencions de la resta de grups, però cal destacar que l'Ajuntament s'està endeutant de forma notable.

El punt 4 tracta de la finalització de l'encomana de la gestió al CCM de la recollida de la fracció orgànica que ara s'incorpora a la concessió municipal. Res de nou. 

El punt 5è és la suspensió de l'atorgament de llicències en determinats àmbits per estudiar la procedència de modificació del planejament general aplicable i que es relaciona amb la porció dels pins d'en Vidal i la finca del carrer Comerç número 9 destinada a l'ampliació de l'escola Montserrat. Per ara ho aprovem tots els grups. El punt 6è és el canvi de qualificació jurídica d'una finca per ser destinada a sistema d'equipaments i cessió gratuïta a la Generalitat per construir l'equipament educatiu previst al POUM. L'any 2007 ja es va fer una cessió anticipada de terrenys per destinar-la al CEIP, però l'ARE ha alterat el previst inicialment al canviar l'estructura viària i demanar més dimensió d'equipaments i, per tant, més cessió. A més, ara el departament demana més metres de superfície per fer un institut-escola. 

Al respecte, recordo que el desembre de 2009 els grups a l'oposició vam entrar una moció conjunta demanant l'ampliació de l'IES Ramón Turró  per resoldre la problemàtica actual d'espais i que va generar molt debat i crispació amb la regidora d'educació. Lamento constatar a l'obrir l'expedient que en aquelles dates aquesta senyora tenia sobre la taula una carta del director del serveis territorials que ens va ocultar. La meva sorpresa va ser  comprovar que la carta era del 22 de setembre de 2009 i que el que es parlava eren més que converses. Mai entendré aquesta manca de transparència. Llavors la regidora ens deia que el Departament s'havia de definir i no era cert, donat que tot estava més que definit. El punt s'aprova amb el vot afirmatiu de tots els grups.

A continuació, Punt 7è, presa de raó de l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme sobre l'aprovació definitiva de la Ciutat Sanitària. No m'extendré massa, perquè el tema dona per un post. Finalment, la CTU dona el vist i plau al projecte, però imposant prescripcions d'ofici. El procés cal dir que ha estat tota una bufetada pel govern Campoy. En el seu moment el G.M. de CIU va fer al·legacions per exposar la inquietud davant un projecte gestat a correcuita i en penombra en el que hi havia massa interrogants. Vam denunciar la manca d'estudi per emparar nous usos comercials a la parcel.la, la manca de transparència i de participació, la manca de justificació de l'interès públic i la pèrdua de centralitat dels terrenys municipals. Però el govern Campoy va tirar pel dret menyspreant qualsevol argument. Ara ha estat la pròpia CTU qui ha frenat el procés per garantir l'interés públic. No hi ha dubte que s'ha nintroduit definicions importants durant el procés i que la proposta tot i deixar oberts els interrogants és, com a mínim, més entenedora. Per això justifico canviar del vot negatiu a l'abstenció.

Després dues Mocions d'ICV. Sobre les finances municipals i sobre l'adhesió al Pacte Nacional per la Laicitat. No s'aproven, però nosaltres donem suport a la primera, i justifiquem el vot negatiu a la segona per manca de coherència del text presentat. Tot i defensar una laicitat positiva no podem donar suport a un text confós que barreja laicïsme i laicitat. El G.M. de CIU presenta també per urgència una Moció en defensa del català com a llengua preferent de les administracions, però com era previsible el govern no accepta la urgència. Queda clar que el debat incomoda als socialistes en aquest moment.

A les preguntes dels regidors sorpresa. El regidor de mobilitat es queda sense paraules quan li preguntem pel balanç del nou servei de transport urbà. El notem intranquil?. Li demanem també els estudis que es va comprometre a donar-nos i no recorda haver estat a la reunió. UMMMM!. Preocupant. Bé, el cas és que diu que ens els donarà.

Preguntem per la web municipal i la desaparició miraculosa del Butlletí Municipal dedicat a la canalització de la riera a Can Feliciano. Es veu que és un cas paranormal. Ai!, què estrany!, es miren tots amb cara de "ohhh!" , qui haurà estat?. El Follet Aniversari?. No. Al final, la nostra cap de premsa els dona un cop de mà i els treu de l'ensurt. 

Bé. S'acaba el ple. Ah!, no!. Em deixo una cosa. Sembla que el govern ha decidit registrar el títol d'un programa de ràdio regalant 5.900 euros a la Oficina Española de Patentes y Marcas. Carai!. I us preguntareu el motiu. Doncs no van donar cap motiu. No sabem si a partir d'ara registraran tots els títols de la graella, però el cas és que la frase és un slogan utilitzat en diferents campanyes, però que ara, vet aquí, es pensen haver inventat ells solets la sopa d'alls. Sembla que algú ha gosat pertorbar el seu descans obrint una web amb el nom "Malgrat, Desperta!". Mira tu. Quan amb la que cau a les cases de Malgrat els problemes del municipi tenen aquesta dimensió posa't a tremolar.  

17 comentaris:

  1. Neus, fes-t'ho mirar de debó! Potser encara hi ets a temps.

    ResponElimina
  2. doncs a mi m'agrada molt la Neus. Parla molt bé per la ràdio

    ResponElimina
  3. Tinc 18 anys i mai he conegut un govern diferent a Malgrat. M'agradaria veure un canvi.

    ResponElimina
  4. Veus com fa falta un canvi?. Si quan algú amb respecte dona l'opinió i li contesten "vesten a Olot" es fa molt evident que cal un canvi. A mi la Neus i la Teresa m'agraden i m'agradaria veure que a Malgrat es canvia de color polític i no passa res. Que es fan projectes fins i tot millors i es tracta a la gent amb respecte. Ara com ara em sembla que els que manen no ho fan. A més, si a la vida no es pot canviar res, per què hauriem d'estudiar els joves?. Vaja un porvenir!

    ResponElimina
  5. Neus, ja trigues massa en denunciar als jutjats l'inici fraudulent de campanya que el PSC ha dut a terme aquesta nit fora de les dates indicades per fer-ho. Si està regulat legalment s'ha de complir la llei, no?

    ResponElimina
  6. no es demana el vot, per tant com si les volen penjar a les peixateries

    ResponElimina
  7. Potser és cert que no es demana el vot, però demostra una manca d'ètica i de joc democràtic net que el PSC ja hagi penjat les banderoles.
    En qualsevol cas només demostra la forma de fer les coses dels socialistes... Malament i fora de temps!

    ResponElimina
  8. Tampoc s'ha de treure de context. No n'hi ha per tant. El que passa és que si no deixen lloc a la resta la Junta els farà treure banderoles. S'han de col.locar segons els vots obtinguts per la formació a les darreres autonòmiques a la localitat, i ells no van guanyar pas.

    ResponElimina
  9. Neus, digan's alguna cosa al respecte del "Malgrat Desperta", en el Ple ningú va obrir la boca,... no hi teniu res a dir des del vostre grup municipal? Ademés si no és d'ERC, del PPC, ni d'IC EUiA i des de l'equip de Govern s'han afanyat a registrar-lo, com és que tú en el teu blog personal, l'has linkat. És potser una WEB relacionada amb CiU?

    ResponElimina
  10. He vist que has posat el mateix comentari a altres blogs, pel que dedueixo que la meva resposta no t'interessa massa. Potser t'hauries de relaxar una mica, no?. Tanta feina per tant poca cosa no és normal.

    ResponElimina
  11. Tampoc és normal el seguir amagant una obvietat quan tot el poble en va ple de l'autoria del blog.

    -El canvi positiu que Malgrat necesita.
    -El bloc de la Neus Serra.
    -Malgrat desperta.
    -CiU Malgrat de Mar.

    Amb tota aquesta frenètica activitat a la xarxa, et queda temps per anar preparant, amb garanties d'èxit, les properes i transcendents eleccions municipals o esperaràs a l'últim dia per tornar de nou a espifiar-la?

    ResponElimina
  12. A Des del Castell hi ha un comentari que diu l'autor del blog

    http://www.jnc.cat/direccio_nacional.php

    ResponElimina
  13. Si no ho fan públic no ho sabrem, però de fet tant és, la web malgratdesperta.cat, digui qui ho digui i sigui de qui sigui, diu veritats sobre Malgrat. Crec que ens ha de fer pensar sobre el rumb polític del nostre poble que hi hagi tants blocs crítics amb el govern actual i que tinguin tant d’èxit...

    ResponElimina
  14. Comentari anterior patrocinat per gentilessa de CiU.

    ResponElimina
  15. comentafri anterior patrocinat per les forces del mal

    ResponElimina
  16. Darth Vader al costat de la Neus, és l'Arale! Ho dic pel comentari anterior. Ho sento però algú ho havia de dir!!!!

    ResponElimina