dilluns, 7 de juny del 2010

DES DE LA CÀMERA DEL PLE (II)

Disculpeu el llarg parèntesi, però a vegades trobar una estona per escriure és ben difícil i confesso que aquest cap de setmana he prioritzat la família. Així que aprofito ara uns minuts de descans per continuar explicant el que va passar al darrer Ple.

Aprovació inicial de la nova ordenança municipal de circulació i regulació de guals. Una reglamentació cal dir plena de bones intencions, però que ja veurem de que serveix. D’entrada parla molt de convivència, però precisament convivència no és el que trobes avui als carrers de malgrat on tothom circula per on li dona la gana. Tinc una col•lecció de fotos de bicicletes circulant per damunt de les voreres pel carrer Passada, ho hem denunciat a més d’un ple, i hem parlat amb el regidor de governació del tema sense notar cap millora. 13 vots afirmatius i 4 abstencions (ERC).

Condicions per la subrogació dels treballadors de Turisme de l’Ajuntament de Malgrat a la societat municipal Malgrat Turisme, SL. 14 vots afirmatius, 3 abstencions (CIU).

Aprovació provisional de la Modificació del POUM per implantar ús comercial als carrers Joan Benimelli, Josep Planagumà, Badalona. Queda clar que l’aposta de l’actual govern és concentrar tots els equipaments i el desenvolupament al sector Nord del municipi. La proposta presentada és similar a la de l’aprovació inicial, però ara l’ús dominant passa a ser de “comerç gran per comptes de comerç mitjà”. El canvi diuen que ve donat per la nova normativa d’ordenació d’equipaments comercials que ha derogat el PTSEC vigent anteriorment i que permet la implantació de grans establiments comercials dins de la trama urbana consolidada de municipis de més de 5000 habitants. Tot amb la benedicció de la Direcció General de Comerç. Es considera que la modificació no és substancial i així van pel dret i no fan nova exposició pública per si algú té res a dir. Hi ha pressa.

Moció d’ ICV-EUiA contra la reducció de professionals dels serveis educatius del Departament d’Educació de la Generalitat. El que literalment se’n diu “anar a missa i repicar”. Fa quatre dies s’aprova un decret de mesures contra el dèficit que preveu retallades i els mateixos que presenten la Moció l'aproven per després omplir els plens de mocions contra les retallades. Aquí diuen blanc i allà negre. Resulta curiós escoltar al portaveu d’ ICV afirmant que “la situació de l’educació al nostre país s’està deteriorant”. Hi estic d’acord. Li recordo que el President Montilla va dir que les retallades no afectarien a l’educació i que no ha estat així com ara es constata. Li diem que CIU votarà a favor de la Moció per coherència, però que no es pot dir el mateix d’altres que formen part del mateix govern que afirmen “està deteriorant l’educació”. Causa veritable perplexitat la facilitat d’alguns per canviar de vestit segons el temps que fa. La política d’educació certament és erràtica, però és que salta a la vista que cada membre del tripartit fa el seu discurs. L’argumentació d’ ICV i d’ ERC a resultes d’aquesta Moció va ser memorable. A vegades, la política obliga a fer salts mortals, però cal mesurar aquest tipus d'actuacions per no generar encara més desconcert als ciutadans. Com es pot donar suport a un govern i després fer Mocions contra la política del mateix govern?. La portaveu d’ ERC em va recordar el vot del Sr. Duran a Madrid com argument. Mira què original!. Diu que Duran ha "donat peixet" als socialistes. Gràcies al "peixet" com diu ella estavem tots asseguts al ple tan tranquils. La situació és greu i demana sentit comú. 8 si (CIU-ERC-ICV) i 9 abstencions (PP-PSC). Surrealista el posicionament del PP que a Malgrat ni té criteri ni sap on para.

Moció d’ICV per ampliar el pont sobre el riu Tordera entre Blanes i Malgrat. Una Moció també curiosa quan l’obra està pressupostada i aprovada. És ben bé que h ha dies que cal presentar Mocions perquè toca. Com a mínim val a dir va servir perquè la Sra. Alcaldessa cantés com està un tema que com altres es porta des de l’obscuritat absoluta. Ara resulta que la “servidora” ha fet un munt de gestions –qui ho havia de dir!- i gràcies a ella tindrem pont i no pontet. 17 vots a favor.

A continuació van entrar per urgència dues Mocions més. Una d’ERC-ICV de condemna als atacs d’Israel sobre la flota d’ajuda humanitària a Gaza que vam aprovar la majoria. No tots. De la darrera Moció no es va aprovar la urgència.

A l’apartat de precs i preguntes va continuar el serial del passat Ple. La novetat és que les preguntes d’ ICV van ser per escrit, però la resposta va ser la mateixa que si les hagués fet verbalment o senyals de fum. Vull dir que l’actual govern molt aficionat com sabeu a fer teatre del bo ens va oferir una representació a la malgratenca de “Fuenteovejuna”, curiosament una obra de fort contingut social i reivindicatiu que parla del triomf davant la injustícia de la vida i la vinculació del poder a la mateixa que, per cert, acaba amb crits contra la tirania. Preneu nota per si un cas. Va ser molt emotiu: el portaveu d’ICV preguntant ¿Quién mató al Comendador? , i els regidors socialistes contestant tots Fuenteovejuna, Señor, ¿Quién es Fuenteovejuna? / Todo el pueblo, Señor, o el que és el mateix "delego la meva opinió en la meva portaveu ànima meva que pensa i pateix per mi, Senyor”. Ai Senyor!. Vam quedar tots commoguts i sorpresos pel nivell interpretatiu dels personatges. Uns artistes de la comèdia aquests del PSC!.

Preguntes de CIU sobre el tema dels habitatges socials i empresa VISOREN. Resposta: Res de nou, com sempre. Una suspensió aprovada el passat agost que havia de finalitzar el desembre i estem al juny del 2010.

Sobre l’ascensor i el fet que algunes persones es queixen per haver quedat atrapades a l’interior sense rebre assistència. Resposta: s’ha d’anar ajustant. Recomanació: millor no pujar-hi fins que s’ajusti del tot no fos cas.

Pregunta de CIU sobre la preocupació de les famílies per la possible supressió del servei de transport escolar a l’escola Marià Cubí. Resposta: confirmat. Divendres estava prevista una reunió amb els pares per donar la notícia. Supressió del servei sense cap informació prèvia a l'oposició i sense oferir una sola dada justificativa.

13 comentaris:

  1. A Fuente Ovejuna de Lope de Vega, tot el poble decideix fer seu el delicte de sang, l'assassinat del tirà, del "Comendador".Tothom es torturat i obligat a parlar, però ningú confessa el veritable culpable. Tot un acte de valentia! L'assassí ha estat el poble de Fuente Ovejuna i, per tant,no es jutja a ningú.
    El cas de Malgrat ha estat ben diferent: davant la pregunta d'un regidor, els pollets arraulits sota l'ala de la lloca. Tot un acte de covardia! Davant la comèdia de Lope, el sainet grotesc de qui veritablement mana. El tirà que controla no només les accions, sinó també - i això és el més greu - el lliure pensar de les persones.
    Quanta farsa, quanta ridícula farsa!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  2. Aquest malgratenc escèptic és molt roig i està solet com un mussol.

    ResponElimina
  3. Tens raó malgratenc escèptic, cada cop hi ha més malgratencs que n'estan fins el cap d'amunt de tant farsant i de tanta farsa PSOE-PP.
    La vida municipal l'han convertit en una comèdia permanent. Han perdut tota credibilitat política, si mai l'han tingut, amb el pacte per conservar l'escó. Mantenir-se en el poder a qualsevol preu molt aviat els passarà factura. El seu descrèdit és d'escàndol per molt que ho intentin maquillar, fins i tot, amb cirurgia estètica.

    ResponElimina
  4. Neus, penso que el descrèdit l'ha perdut tota la classe política, per tot el que succeeix a l'entorn de la classe política: Pretorians, Millets, abstencions al Congrés, referendums vinculants o no, vestits, ......etc.
    No creus que és a tots o no?
    Us baixareu el sou a la nòmina de juny, com a la resta de funcionaris? Tu també?

    ResponElimina
  5. No comparteixo aquesta anàlisi que ara es porta sobre el descrèdit dels polítics. Realment els mitjans de comunicació exerceixen una influència sobre les nostres percepcions que demana anar en compte. Per exemple, per a mi no tenen res a veure el cas Millet o Pretòria i una abstenció al Congrés (suposo que la de CIU, no?), o un referendum vinculant o no. A vegades, convindria reflexionar sobre aquesta tendència a ficar-ho tot a un sac. Barrejes coses molt diferents per acabar parlant de descrèdit de la classe política. Per a mi tampoc és un element de judici un cas Millet. Aquest és un element suficient per jutjar tota una societat o tot un país?

    Sobre la meva retribució com a càrrec electe pots estar ben tranquil, tant al Consell Comarcal com a L'Ajuntament de Malgrat els polítics es retallen la retribució sense estar-hi obligats per llei i sense que això ens converteixi en personal de plantilla o funcionaris. Espero haver-te tranquilitzat.

    ResponElimina
  6. La llei no obliga però toca fer-ho...

    Les mesures més punyents del famós "tijeretazo" han estat la retallada dels sous del funcionaris i la congelació de les pensions. Ja tenim qui pagarà el preu de la crisi o, millor, qui, amb els seu euros, reconduirà la pèssima gestió política que en tot aquest afer ha dut a terme el govern Zapatero des de fa molt de temps.
    La llei no obliga a la retallada als polítics? Evidentment! La llei la fa qui la fa! Però hi ha una llei que està per sobre de tot: la ètica, el sentit comú!
    El contribuent - que som tots - paga una festa molt grossa: govern municipal, govern autonòmic, govern central, diputacions, consells comarcals... Segueixo? No, no acabaríem! Sumem, però, a la llista tots els càrrecs, de diferents mides i tamanys, que se'n deriven.
    Que els polítics no estan en descrèdit? Preguntem al ciutadà de carrer que difícilment arriba a final de mes, que està a l'atur o a qui acaben d'acomiadar... No són exagerats i desproporcionats els sous dels polítics? No són sous milionaris que ajuden a crear un "modus vivendi"? Com s'entén que un polític es presenti a unes eleccions durant anys i panys?
    Per tant, la retallada toca; és de justícia.
    En tot aquest panorama tan poc motivador, qui mana s'ha plantejat reduir ministeris o conselleries? Acomiadar càrrecs de confiança?
    Per aquest motiu i a un nivell més proper, a l'Ajuntament, quan veiem actuar i parlar a determinats regidors, siguin del partit que siguin, és normal que a un se li regirin els budells!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  7. Bé, estas en el teu dret a pensar així, però jo no comparteixo la mateixa opinió. T'oblides que també sóc ciutadana?. Evidentment, sóc crítica davant l'actual situació que tots vivim de ple -ningú s'escapa- i els excesos, però el teu discurs és molt demagògic. Si els polítics no serveixen per res que els treguin. Si creus que compensar la seva dedicació és llençar els diners que els treguin. Si creus que la democràcia es pot vestir sense representació dels ciutadans, endavant. Ho portes tot a l'extrem. Jo no veig que un regidor tingui un sou milionari. Al meu costat veig molta gent fent equilibris entre els seu temps personal i la feina per participar en els afers del poble on viu. Val, perquè li agrada,perquè ha volgut, però fonamentalment perquè pensa que pot aportar alguna cosa al seu poble. Que hi hagin coses discutibles potser sí, que és una vergonya que un grup amb un sol regidor disposi de càrrec de confiança només perquè assegura els vots del govern com passa a Malgrat, d'acord, això ho intentes explicar a la gent i no ho enten. Però no ho posem tot al mateix sac, perquè no seria just. No et sembla?. La democràcia és imperfecta, però és el millor sistema que s'ha trobat fins ara.

    ResponElimina
  8. Això dels càrrecs de confiança Neus, n'hi ha per repartir a tots els colors, fins i tot els teus i no gaire lluny d'on vius.

    ResponElimina
  9. Ara resulta que copsar l'opinió de les persones i traslladar-la a un mitjà com aquest és fer demagògia. Parlar del descrèdit de la classe política és ser demagògic; pensar que els polítics no estan fent bé la feina és demagògic; dir, com tothom pensa, que els nostres representants han de posar fre als seus honoraris és demagògia; que els governs han de ser més rigorosos amb la despesa pública és demagògic... És clar que quan un no vol escoltar veritats com punys diu que tot és demagògia!
    Que treguin els polítics? I ara? Ningú ho diu. Ens agradi més o menys són els nostres representants. És un grup escollit de ciutadans que ha de vetllar pel nostre bon govern. Són, doncs, necessaris. Alguns més que altres (fixeu-vos que no poso tothom al mateix sac).
    Que els sous dels regidors i alcaldes no són milionaris? De tot hi ha! (no s'ha de posar tothom al mateix sac)
    No vull parlar dels càrrecs de confiança. Veig que a Malgrat en tenim! Esperem que això millori la tasca del regidor que gaudeix d'aquest privilegi! No és així?????
    Per acabar. Diu George Bernard Shaw (1856-1950),dramaturg i periodista, que la democràcia és el procés que garanteix que no siguem governats millor del que ens mereixem. Això també és demagògic?
    Amb la que està caient, Bernard Shaw té tota la raó!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  10. Has de reconèixer que el teu primer comentari sembla posar en un mateix sac a tothom. Després fas aclariments. T'agrada el debat i és interessant, però la teva signatura també diu moltes coses. Des del moment que t'autoproclames "escèptic" t'estàs posicionant clarament en una línia. Jo per contra crec i defenso el sistema tot i les seves imperfeccions. Cert que hi ha moltes coses a millorar, però personalment no m'agrada portar-ho tot a l'extrem. Crecx entendre que vols dir, però m'agrada matisar i no accepto que només es parli del descrèdit dels polítics. Això és fàcil. Tots sabem que el descrèdit està present i les raons, però també tinguem en compte que el focus sempre està posat sobre la part més negativa de la política: corrupció, picabaralles, frivolitat, pactes antinatura, sous, etc.....i tot allò positiu? modernització, canvis, polítiques socials, etc. L'únic que et vull dir és que la política no és només unn fangar. Com veig que t'agraden les frases apunta aquesta: "No nego els drets de la democràcia, però no em faig il•lusions sobre l’ús que es farà d’aquests drets mentre falti saviesa i sobri orgull". Henry Frédéric Amiel

    ResponElimina
  11. Estan bojos aquests romans (Obèlix, La Gàlia any 125 aC)...

    ResponElimina
  12. Vanitas vanitatum et omnia vanitas .
    Video meliora proboque deteriora sequor.

    Els romans

    ResponElimina
  13. Hoy tengo un dia que ni te cuento, primero la pelu y despues de la esteticien. (Carmen Lomana)

    ResponElimina