dijous, 18 d’octubre del 2012

L'HOME DEL SAC NO ÉS INDEPENDENTISTA, NI PORTA BARRETINA

La imatge em sembla terrorífica i digne del festival de cinema fantàstic de Sitges. Sens dubte aquesta serà la campanya definitiva, d’aquí que alguns tinguin com a única proposta pel nostre país la por, les voltes de campana i les mentides. 

Sembla que la Sra. Camacho del PP està decidida a treure cada dia un titular amb un sol missatge: “que ve l’home del sac”.  No ho fa de forma subtil o mesurada, no. Ho fa de manera directa i descarada. Impunement. Només així s’explica que primer amenaci amb la pèrdua de les titulacions universitàries, i que avui La Vanguardia publiqui la seva imatge davant unes iaies indefenses mentre diu que les pensions es troben en perill en cas d’independència. Sincerament, cal ser miserable per anar a visitar una residència de gent gran amb aquest missatge com a obsequi.

La gent gran és molt vulnerable, i penso que caldria reflexionar i filar prim amb aquest tipus de missatges i el simbolisme dels llocs des d' on es llencen. Ja sabem que el mecanisme de la por és molt efectiu, perquè acaba generant la paràlisi col·lectiva i aquest és sens dubte l’efecte que busca el PP en aquesta campanya. Per això aquesta campanya del PP és d’una simplicitat esgarrifosa. No hi ha proposta constructiva ni missatge positiu. La consigna és que cada jubilat català espantat és un vot menys pel somni col·lectiu. Es tracta senzillament de desactivar l’entusiasme a base de política-ficció. 
Però més enllà de constatar el que ja sabem sobre la campanya del PP, el que realment resulta sorprenent és que no poden oferir cap argument en sentit positiu per desactivar el moviment independentista. Vull dir que la realitat sovint és més tossuda del que sembla, i que fins ara ningú ha posat sobre la taula arguments per convèncer als catalans i catalanes de les bondats de continuar a Espanya. Pel que sembla no n’hi ha o no són prou bons. Això hauria de fer reflexionar als que encara tenen dubtes o temors. On són els arguments d’aquesta Plataforma que convoca manifestacions espanyolistes el 12-O?. Més enllà de brandar banderes amb dues cares entrelligades no he vist cap argument sòlid, raonat o sensat que em pugui convèncer de continuar en la situació actual. Desprès del 12-O -com apunten alguns analistes- no tenen ni l’argument de la “majoria silenciosa”. No parlen de xifres, ni estadístiques, ni projectes comuns, ni inversions....i, la veritat, més enllà dels sentiments i les emocions, avui per avui ser espanyol ens surt car i no té gaires avantatges.

Aquesta gent hauria de saber ja que la por no és un discurs en sí mateix. La raó no es tomba ni es combat amb amenaces o mentides. Els catalans i catalanes fa temps que sabem que l'home del sac no és independentista, ni porta barretina. L'únic "home del sac" que coneixem i de veritat ens fa por és el que s'emporta els nostres diners a Madrid i ens fa viure avui en una situació econòmica que no mereixem.

dimecres, 10 d’octubre del 2012

QUI VOL ESPANYOLITZAR ALS MEUS FILLS?

No tinc estòmac per escoltar aquestes coses. Primer vincula l'augment del sentiment independentista en alguns territoris "amb la direcció que ha portat el sentit educatiu" i afirma que l'escola catalana està vinculada amb el sentiment independentista. Ara diu que l'interès de l'executiu espanyol "és el d'espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols, perquè tinguin una vivència equilibrada de les dues identitats perquè les dues s'enriqueixen i enforteixen". 

No hi ha dubte que aquest Wert és un home singular. És clar, què esperes d'un individu que es va inventar el terme "anorexia patriótica" i el fan ministre. Però el que de veritat impresiona i produeix vertigen és tanta ignorància i frivolitat. D'entrada les seves paraules són impròpies d'un ministre d'educació i mostren de forma descarada la voluntat d'eliminar el model d'escola català. Està clar que alguns volen afegir tensions polítiques absurdes i demagògiques en un àmbit tan important com és el de l'educació i el de l'escola. 

Ara bé, el que surt de la boca d'aquest senyor és una autèntica mostra de misèria intel·lectual i un insult a la intel·ligència dels catalans. Suposo que obeeix a la línia recentralitzadora que ha iniciat el PP i que també afecta a l'educació. Per sort el Sr. Wert no coneix la realitat catalana i això el condueix a l'error. L'escola catalana no adoctrina. L'escola catalana ensenya. Algú li hauria d'explicar que molts dels que vam haver d'estudiar encara en una altra escola amb llibres en castellà, amb exàmens en castellà, amb una història que ocultava el nostre país i la seva pròpia història, compartim el mateix sentiment independentista.

Es posi com es posi, el Sr. Wert no podrà espanyolitzar als nostres fills. Això sí, li agraim la seva sinceritat. Tenim un nou argument per ser més independentistes.