dilluns, 16 de juliol del 2012

ALGUNA COSA NO FUNCIONA A MALGRAT........

El títol ho diu tot. Alguna cosa no funciona a Malgrat quan qui porta l'iniciativa és l'oposició i el govern es dedica a fer d'oposició. Per què ho dic?. Doncs, perquè ens aquests moments difícils per tots i al complir-se un any de govern, mentre uns anem fent propostes pel poble, el "nou" PSC de Malgrat ens obsequia amb un comunicat de premsa que no té desperdici. 

Ens hem de preocupar?. Com a grup municipal penso que no gaire. Si el balanç d'un any de govern del PSC és aquest, i això és l'únic que tenen a dir tot apunta a un símptoma de pura debilitat. 

Com a poble si que em preocupa i molt. Que aquest seria un mandat complexe i que no seria fàcil fer quadrar els números per tirar projectes endavant no és cap sorpresa. També és cert que els polítics són escollits per gestionar les bones èpoques i les que no ho són tant. És per això que l’excusa de la crisi serveix per ben poc. Que estem en crisi ho sabem tots, i tots ho sabíem el juliol passat. Però descarregar la frustració amb aquesta ràbia contra l'oposició demostra una manca d'idees i de projecte preocupant.

Al començar el mandat  tots sabíem que tocava treballar amb responsabilitat i generositat. Ho vaig dir el dia que es va constituir el nou consistori. Segueixo pensant que no es pot lluitar contra la pitjor crisi econòmica dels darrers 30 anys amb el retrovisor posat, amb prepotència, personalismes i rancúnia. El temps d'avui reclama polítiques fortes i de compromís. Precisament, una cosa que el PSC de Malgrat desconeix.

El PSC malgratenc argumenta que "tot i anar amb bona predisposició, no ha vist una resposta de mà estesa entre els principals partits de l’oposició". S'ha de tenir la cara molt dura per afirmar una cosa com aquesta i quedar-te tant tranquil. Política de mà estesa?. Què entenen ells per mà estesa?. 

Suposo que política de mà estesa és que el Ple aprovi acords per majoria i el PSC es negui a complir-los. Potser política de mà estesa és agafar el compromís -quan t'interessa convèncer perquè et donin suport- d'incorporar representants de l'oposició al consell d'administració de l'empresa municipal Malgrat Turisme -fins i tot demanar els noms dels titulars designats per cada grup i deixar-ho en stand by-. Potser vol dir que el principal grup de l'oposició et porti un projecte per impulsar una base nàutica, t'entregui desinteressadament tota la informació que disposa i et comprometis a treballar conjuntament, però t'oblidis i ens vulguis fer passar bou per bèstia grossa.

Sincerament, penso que aquest era el moment d'exercir el poder amb responsabilitat i amb generositat.  Però el  PSC de Malgrat va escollir un camí complicat des de l'inici. Primer composant un govern feble que s'havia d'aguantar en lealtats inconfessables que han fallat en el moment precís. Desprès, aprovant un pressupost pel 2012 sense inversions, de pura supervivència. Pel camí, han perdut totes les oportunitats de fer política d'autèntica mà estesa, política amb majúscules. No han estat capaços d’arribar a acords amb la resta de partits polítics i han escenificat un cop més, una supèrbia perillosa a cada pas. 

En resum. Un balanç ben pobre d'un any de gestió que el PSC intenta disfressar amb un trist comunicat de premsa.

dimecres, 4 de juliol del 2012

IMPULSEM LA BASE NÀUTICA MUNICIPAL DE MALGRAT

Aquesta setmana Convergència i Unió porta al Ple municipal la proposta d’impulsar una Base Nàutica Municipal a Malgrat. Recuperem així una de les idees de la nostra campanya electoral que va pivotar fonamentalment en la dinamització i generació d’activitats econòmiques. Precisament,  una de les línies estratègiques que vam plantejar va ser la d'impulsar una nova façana marítima. Proposàvem un mateix disseny per la façana marítima que unifiqui tot el nostre litoral i que generi diferents espais, diferents usos, diferents potencialitats, on fins i tot sigui possible ubicar-hi noves activitats. 

Ara impulsem una d'aquestes possibles noves activitats. Malgrat té com a un dels seus principals recursos el mar i  4,5 KM. de platges, i a més, gaudeix d’un clima benigne durant bona part de l’any que permet obrir-nos més al mar i potenciar l’esport i les activitats nàutiques. 

Precisament, una  Base Nàutica és això, una instal·lació municipal que té com a objectiu fonamental fomentar la cultura de platja i els esports nàutics, facilitant l’aprenentatge per petits i grans de la pràctica de multitud d' activitats: windsurf, Patí Català , catamarà, optimist, caiac, si es vol pot preparar exàmens de titulacions nàutiques, ensenyar a portar vaixells, fer travessies, organitzar un casal d’estiu o campus, tallers marins, etc. També es poden impartir activitats adreçades als alumnes dels centres educatius de Malgrat. Tot això disposant del material, de les instal·lacions i d'un equip totalment professional. En definitiva, oferir un ventall de possibilitats per gaudir del mar i d'un munt d'experiències i sensacions.

Una Base Nàutica no és un port, ni comporta edificacions de formigó a primera línia de mar, ni espigons, ni especulació urbanística. No ens enganyem. Tampoc és un club. És una instal·lació oberta a tothom i l'Ajuntament decideix el model de Base Nàutica que vol impulsar i la inversió que vol fer. En aquest sentit, per orientar-nos podem dir que una bona Base Nàutica com la que proposem va suposar una inversió inicial d'uns 50.000 euros en una població propera. (Ho podem comparar, per exemple, amb la inversió al voltant dels 45000 euros que es volia fer en una nova oficina de turisme de la que no sabiem ni el preu del lloguer). 

Una Base Nàutica suposa un element dinamitzador de l’oferta turística i un recurs per potenciar i diferenciar la destinació, i no oblidem que un dels pilars de l’economia local és el turisme. Però una Base Nàutica Municipal també és un recurs molt atractiu pels malgratencs i malgratenques i, sobretot, per la mainada pot suposar una bona manera de gaudir de l’estiu i de les vacances en contacte amb el mar, combinant esport i diversió. 

Una Base Nàutica ofereix una eina perquè els responsables municipals puguin facilitar i proporcionar la pràctica d’activitats recreatives i esportives en el nostre medi natural, concretament en la platja i el mar, cobrint així un dèficit de la població.

Una base Nàutica es pot planificar tenint en compte que no es provoqui cap tipus d’impacte ambiental important o greu sobre el medi. D'altra banda, amb un bon projecte es pot convertir en una eina educativa i de sensibilització pel respecte i coneixement del medi.

El servei de Base Nàutica municipal per la seva envergadura inicial no precisa necessariament de recórrer a formules societàries de gestió directa o indirecta ni tampoc requereix la creació d’un organisme autònom o d’una organització descentralitzada, sinó que es pot considerar més convenient prestar-lo a través de la mateixa organització administrativa municipal, per l’àrea d’Esports Municipals.

Pensem que és una bona proposta que val la pena treballar. Per això demanem que es crei un grup de treball participatiu que pugui plantejar el millor projecte i consensuar la millor ubicació a Malgrat. Abans de formular aquesta proposta hem parlat amb molta gent i consultat diferents municipis per conèixer la seva experiència i fer una valoració prèvia. També ens interessa que ens feu arribar les vostres opinions i suggeriments.